Įdarytos paprikos su vištiena ir ryžiais

AUTORIUS:
Viktorija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Įdarytos paprikos su vištiena ir ryžiais
Autorius apie receptą: Skanios, sočios, o ant pietų ar vakarienės stalo atrodys žaismingai. Skanios, sočios, o ant pietų ar vakarienės stalo atrodys žaismingai. Viktorija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai paprikos
500 gramų kiaulienos faršo
300 gramų vištienos filė
150 gramų ryžių
2 vienetai rausvųjų svogūnų
70 gramų pomidorų pastos
3 skiltelės česnako
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal poreikį druskos
pagal skonį prieskonių mėsai
šiek tiek maltos ciberžolės
Pabarstymui:
pagal poreikį kietojo sūrio (tarkuoto)
Kepimui:
2 šlakeliai aliejaus
Garnyrui:
8 vienetai bulvių
1 vienetas pomidorų
1 šakelė žalumynų
šiek tiek prieskonių (mėgstamų)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Verdame ryžius ant didesnes kaitros, kad ryžiai būtų birūs, paįvairinimui verdant galima įberti ciberžolės, ryžiai taps geltonos spalvos ir duos išskirtinį skonį.
2.
Bulves nuskutame, supjaustome ir apverdame (kai užvirs vanduo dar 2 min paverdame) perplauname šaltu vandeniu. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pabarstome mėgiamais prieskoniais, apšlakstome aliejumi. Kadangi bulvės keps ilgiausiai, dedame kepti į orkaitę. Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min, po to temperatūra padidiname iki 200 C ir baigsime kepti kartu su įdarytomis paprikomis.
3.
Paprikas perpjauname per pusę, išvalome ir nuplauname.
4.
Kitame puode užviriname pasūdytą vandenį, kai užvirs sudedame paprikas. Jei paprikos didelės, kaitiname apie 7-8 min ant mažos kaitros, jei mažos pakaks 4-5 min. Kaitinant, pažiūrėti, kad per daug nesuminkštėtų ir nesutižtų. Apvirus, ištraukti ir perplauti šaltu vandeniu bei nusausinti.
5.
Svogūnus ir česnaką supjaustome nedideliais gabalėliais, apkepiname keptuvėje su aliejumi.
6.
Vištieną supjaustome mažais gabalėliais. Apibarstome prieskoniais.
7.
Atskirai apkepiname faršą su prieskoniais ir atskirai apkepiname smulkiai pjaustytus vištienos filė gabaliukus. Į atskirus indelius sudėję mėsą, padaliname į juos kepintus svogūnus su česnaku, petražoles, ryžius ir pomidorų pastą. Išmaišome ir turime 2 skanius įdarus.
8.
Pasiruošiame kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Paprikas sudedame taip, kad nesiliestų viena su kita. Įdarome paprikas ir šauname į orkaitę prie bulvių tuo pačiu kepimu 200 C 30-35 min. Viskas baigs kepti vienu metu. Baigus kepti, paprikas barstome tarkuotu sūriu, paliekame orkaitėje 2 min, kol sūris išsilydys.
9.
Patiekiame su žalumynais, šviežiais pomidorais ir mėgiamu padažu, pabarstome pipirais.
AUTORIUS: Viktorija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital