Įdaryti makaronai Cannelloni - kaip juos paruošti pačius skaniausius?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-12-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Įdaryti makaronai Cannelloni
@ Shutterstock

Vamzdelių formos makaronai „Cannelloni“ yra vienas populiariausių Italijos virtuvės patiekalų. Puikiausius makaronus pagaminti tikrai nesudėtinga - jie įdaromi mėsa, varške ar daržovėmis, apliejami padažu ir užkepami orkaitėje. Dalinamės naudingais patarimais, šiais įvairių įdarų ir padažų receptais bei kviečiame sočių pietų ar vakarienės.

Prie stalo kviečia Antonino 'o Parrucchiano ir jo šeima

Istorikai mano, kad makaronų su įdaru patiekalus žmonės valgė jau Senovės Romoje, tačiau tokie „Cannelloni“, kokius mes mėgstame ir pažįstame gimė vos prieš 100 metų. Tokioje vietoje, kur ir daugybė kitų italų virtuvės patiekalų - jaukiame šeimos restoranėlyje.

Antonino Ercolano nedideliame Sorento miestelyje šalia Neapolio įlankos 1868-aisiais įkūrė restoranėlį - tratoriją „La Favorita“. Šiandien tai įspūdingas restoranas, pavadintas jo pirmojo šeimininko garbei - „Ristorante 'o Parrucchiano La Favorita“. Antonino studijavo kunigų seminarijoje, tačiau nebaigęs mokslų pamilo moterį ir atsisakė kunigystės. Nepaisant to, draugai jam suteikė pravardę 'o Parrucchiano. Neapolio dialektu tai - parapijos kunigas.

Antonino ir jo žmona vaikų neturėjo, tačiau išaugino anksti tėvų netekusį sūnėną Giuseppe Manniello, kuriam ir paliko įkurtą tratoriją. Sūnėnas ne tik ją išplėtė ir išpuoselėjo, bet ir sukūrė visame pasaulyje hitu tapusį patiekalą - užkeptus makaronus „Cannelloni“.

Dabar jų paragauti kviečia Giuseppe Manniello sūnus Enzo ir anūkai Giuseppe bei Mario, tęsiantys šeimos tradiciją ir tebedirbantys „Ristorante 'o Parrucchiano La Favorita“.
 

Sorentas Italija

Žavusis Sorentas, kuriame pradėta gaminti „Cannelloni“. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Gaminame „Cannelloni“: pasakojame žingsnis po žingsnio

Jeigu artimiausiu metu neplanuojate kelionės į Antonino 'o Parrucchiano įkurtą restoraną, siūlome puikiųjų „Cannelloni“ makaronų pasigaminti namuose.

1. Makaronai (beje, būdami Italijoje būtinai sakykite pasta! Lietuvoje visas pastos rūšis vadiname makaronais, o štai Italijoje makaronai (it. maccheroni) yra tik tuščiaviduriai, trumpi vamzdeliai).
Lazanijos lakštai. „Cannelloni“ sukūręs Giuseppe Manniello naudojo šviežius, keturkampius lakštinius ir juos susukdavo su įdaru. Gamindami įdarytus makaronus galite naudoti lazanijai skirtus lakštinius. Didesniuose prekybos centruose ar specializuotose parduotuvėlėse galite įsigyti šviežių, nedžiovintų lazanijos lakštų. Tiks ir džiovinti, kieti lazanijos lakštai, tik juos reikės apvirti, kad būtų lankstūs (įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir pavirkite 5-6 min., perliekite šaltu vandeniu). Jeigu lazanijos lakštai labai dideli, juos perpjaukite pusiau, kad turėtumėte pailgas, bet siauresnes juostas.

Cannelloni vamzdeliai. Šiandien daugumoje parduotuvių rasite ir „Cannelloni“ vamzdelių. Jie parduodami kieti, džiovinti ir prieš gaminimą jų apvirti nereikia. Kietus vamzdelius gerokai lengviau užpildyti įdaru ir jie tikrai puikiausiai suminkštės gaminimo metu.

2. Įdaras.
Mėsos. Tradiciniams „Cannelloni“ naudojamas troškintas pakepintos mėsos įdaras iš maltos jautienos, daržovių, smulkiai sukapotų, kietai virtų kiaušinių bei sūrio. Kartais įdaro „surišimui“ įmušamas kiaušinis, įmaišoma sauja džiūvėsėlių.

Tradiciniai mėsos įdarai yra termiškai apdorojami, tačiau makaronus galima įdaryti ir žalia mėsa - ją naudodami sutaupysite laiko ir ji tikrai puikiai išsitroškins kepimo metu. Tiesa, žalios mėsos įdaras yra kiek švelnesnio skonio, ne toks aromatingas, kaip kepintos, todėl jį rekomenduojame gausiau pagardinti prieskoniais, kvapniomis žolelėmis. Jeigu naudojate žalią mėsą, orkaitėje „Cannelloni“ kepkite 10-15 min. ilgiau. 

Rikotos ir špinatų. Labai populiarus ir rikotos bei špinatų įdaras, kuris kartais pagardinamas sauja tarkuoto parmezano ir pora skiltelių smulkiai sukapotų česnakų, keliais smulkiai supjaustytais, saulėje džiovintais pomidorais. Rikotą galite pakeisti riebesne varške.

Kita. Žinoma, įdarui puikiai tiks ir kitokia mėsa, malta ar smulkiai sukapota paukštiena, tunas ar kita žuvis, įvairios troškintos daržovės, lęšiai ar kiti ankštiniai.

Kad ir kokį įdarą bepasirinktumėte, svarbu, kad jis turėtų bent truputį riebalų, tuomet jis tiesiog tirps burnoje; būtų pakankamai drėgnas, kad makaronai suminkštėtų; nebirus, kad paruošti makaronai išlaikytų dailią formą.
 

Makaronai vamzdeliai cannelloni su mėsa

„Cannelloni“ dažniausiai įdaromi mėsos įdaru, pagardintu daržovėmis ir trupučiu kietojo sūrio. Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

 

3. Padažas.
Pomidorų. Giuseppe Manniello savo patiekalui naudojo tradicinį neapolietišką ragù. Jis truputį panašus į Lietuvoje geriau pažįstamą Bolonijos padažą. Abu padažai gaminami iš soffritto (mažais kubeliais pjaustyti ir taukuose ar aliejuje apkepinti svogūnai, salierų lapkočiai, morkos, petražolės gumbas, česnakai), pomidorų tyrės ir mėsos. Tik Bolonijos padažui yra naudojamas faršas, o Neapolio - didelis mėsos gabalas, kuris po gaminimo iš padažo yra ištraukiamas ir naudojamas kitiems patiekalams arba suplėšomas skaidulomis ir grąžinamas į padažą. Neapolietiškas padažas taip pat pagardinamas raudonu vynu ir baziliko lapeliais.

Autentiškas neapolietiškas ragù yra troškinamas apie 6 valandas, tačiau makaronams „Cannelloni“ puikiai tiks ir kitoks pomidorų padažas. Jį nesunkiai pasigaminsite iš smulkintų, savo sultyse konservuotų pomidorų ar pomidorų tyrės. Pomidorus supilkite ant patroškintų daržovių (tiks pačios įvairiausios: svogūnai, morkos, česnakai, paprikos, cukinijos, moliūgai ir kt.), pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis, viską patroškinkite 7-12 min. iki kol šiek tiek sutirštės. Jeigu atrodo padažas, įberkite šiek tiek cukraus ar kito saldiklio ir/ar galite įmaišyti truputį grietinėlės (arba grietinės).

Jeigu neturite laiko, naudokite paruoštą pomidorų padažą makaronams arba paprasčiausią trintų pomidorų tyrę (it. passata), tik jos nesupainiokite su pomidorų pasta. Pomidorų pasta yra labai koncentruota, parduodama mažyčiuose pakeliuose ar skardinėse. Pomidorų tyrė yra skystesnė, ji supakuojama į gerokai didesnes, apie 500 g kartonines pakuotes, skardines ar stiklainius.
 

Klasikiniai Cannelloni gardinami naminiu pomidorų padažu

Klasikiniai „Cannelloni“ gardinami naminiu pomidorų padažu. Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos


Bešamelio. Įdarytiems makaronams užkepti kiek rečiau, tačiau taip pat naudojamas Bešamelio padažas iš sviesto, miltų, pieno, pagardintas druska, pipirais ir maltais muskato riešutais. Paruoštą Bešamelio padažą taip pat galima pagerinti dosnia sauja sūrio (galite naudoti bet kurį mėgstamą arba kelių sūrių mišinius, pavyzdžiui, pelėsinis sūris patiekalui suteiks įdomaus skonio).
 

Bešamelio padažą labai tinka pagardinti įvairiais sūriais

Bešamelio padažą labai tinka pagardinti įvairiais sūriais. Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos



Švelnus ir „kremiškas“ Bešamelio padažas ypač tiks prie „Cannelloni“ su švelniu įdaru, pavyzdžiui, špinatų ir rikotos ar varškės, vištienos.

Kita. Įdarytų makaronų užkepimui tiks ir kitoks, jums patinkantis makaronų padažas. Pavyzdžiui, du aukščiau aprašytus padažus „suvienijantis“ rausvas padažas iš pomidorų ir grietinėlės. Norėdami pagaminti rausvą padažą, keptuvėje apkepinkite kelias smulkiai sukapotas česnako skilteles, supilkite pomidorų tyrę ir įdėkite baziliko ar čiobrelio šakelę (ar džiovintų itališkų žolelių, raudonėlio, čiobrelių). Patroškinkite 7-12 min. iki kol sutirštės, baziliką ištraukite, įpilkite pagal skonį riebios grietinėlės (galima ir grietinės) ir pagardinkite druska, pipirais.

4. Gaminimas. Įdaryti makaronai „Cannelloni“ gaminami labai panašiai, kaip lazanija. Visų pirma, paruošiamas įdaras - tradiciškai jis apkepinamas ar patroškinamas ir truputį atvėsinamas. Į truputį atvėsusį įdarą įmaišomas sūris.

Atskirai paruošiamas padažas. Jis taip pat troškinamas iki kol šiek tiek sutirštės.

Galiausiai makaronai susukami su įdaru arba juo prikemšami. Galima tą daryti šaukšteliu, bet daug greitesnis būdas - konditeriniu maišeliu ar tiesiog tvirtesniu maišeliu, nukirpus jo kampą. Pripildykite maišelį įdaro ir jį įspauskite į makaronus, pirštu ar šaukštu vis patikrindami, ar neliko oro tarpų.
 

Įdaryti makaronų vamzdeliai

Į makaronų vamzdelius įspauskite įdaro. Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos


Jeigu liko įdaro, jo jokiu būdu neišmeskite - įdaro likučiais apdėliosite kepimo formoje sudėtus makaronus. Likučius taip pat galite įmaišyti tiesiai į padažą.

Kepimo indo dugną reikia dosniai aptepti padažu, kad būtų bent per 1-2 mm. Tada vieną prie kito paliekant mažus tarpelius sudėti su įdaru susuktus arba įdarytus vamzdelius ir juos aplieti likusiu padažu. Padažas turi tolygiai padengti visus makaronus, nepalikdamas sausų kraštelių, kad jie tinkamai išsitroškintų ir būtų minkšti. Nereikia, kad makaronai būtų stipriai apsemti ir tikrai nereikia pilti vandens ar sultinio - jeigu įdaras nėra sausas, o padažo kiekis pakankamas viskas puikiai išsitroškins, o apkepas nebus vandeningas.

Makaronų vamzdeliai kepimo inde

Makaronų vamzdelius išdėliokite kepimo inde. Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kepimui paruoštą apkepą apdėliokite įdaro likučiais, galite uždėti plonai pjaustytų pievagrybių, truputį plonomis riekelėmis ar mažais kubeliais pjaustytų daržovių, užkloti kelias šoninės ar kumpio juosteles. Žinoma, nepamirškite ir kelių dosnių saujų tarkuoto sūrio - rekomenduojame rinktis lengvai besilydantį ir gražiai apskrundantį sūrį, pavyzdžiui, mocarelą, puskiečius sūrius ar tiesiog fermentinį sūrį. Taip pat galite naudoti įvairius sūrių mišinius.

 

Makaronų vamzdeliai su padažu

Makaronų vamzdeliai su sūriu

Makaronus atidžiai užtepkite padažu, o tada užbarstykite sūriu. Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

 

5. Kepimas. Indą su makaronais uždenkite folija arba dančiu (tai padės makaronams tolygiai suminkštėti). Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Tada foliją arba dangtį nuimkite, orkaitės temperatūrą padidinkite iki 200°C ir dar pakepkite 10-20 min, kad sūris gražiai apskrustų.

6. Patiekimas. Iškepti makaronai yra atsargiai atskiriami ir į lėkštę dedami keli įkimšti vamzdeliai. Vienam valgytojui reikėtų skirti 2-5 vamzdelius.

Šis patiekalas yra tikrai sotus ir ryškaus skonio, tad papildomo garnyro nereikės. Jei norite, tiekiant makaronus galite apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu, pabarstyti žalymunais (pvz. šviežiais bazilikais ar čiobreliais).

Makaronus, kad būtų gaiviau, galite patiekti su paprastomis, šviežių daržovių salotomis, pagardintomis šlakeliu citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus.

7. Likučių laikymas ir šaldymas. Likučius dar porą dienų laikykite šaldytuve. Juos galite pašildyti mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje (į iki 180°C įkaitintą orkaitę statykite foliją uždengtą kepimo formą ir šildykite 15-20 min.)

Likučius taip pat galite užšaldyti. Makaronus sudėkite į šaldymui tinkamą indą arba į vienkartinę, iš tvirto aliuminio pagamintą kepimo formą. Indą apsukite maistine plėvele ir papildomu folijos sluoksniu. Užšaldykite ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių. Atšildymui perkelkite į šaldytuvą ir palikite lėtai atitirpti pernakt. Prieš šildymą apšlakstykite trupučiu vandens, kitaip pašildyti makaronai bus sausoki ir uždengę folija šildykite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

Jeigu taupote laiką, „Cannelloni“ galite pagaminti vakare ir paruoštą kepimui laikyti šaldytuve. Vėliau kepimo formą ištraukite, palaikykite kambario temperatūroje 15-20 min. ir kepkite orkaitėje taip, kaip įprasta.

Galite pasigaminti „Cannelloni“ „paruoštukų“ ir juos užšaldyti nekeptus. Makaronus geriausia dėti į vienkartines, iš tvirto aliuminio pagamintas formas. Įdarytus makaronus sudėkite į formą, visą formą apsukite maistine plėvele ir papildomu folijos sluoksniu. Užšaldykite ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių. Atšildymui perkelkite į šaldytuvą ir palikite lėtai atitirpti pernakt. Atitirpusį patiekalą dar 15-20 min. palaikykite kambario temperatūroje ir kepkite orkaitėje truputį ilgiau, nei nešaldytus, apie 50 min. - 1 val. 10 min. 



„Cannelloni“ receptai - su mėsa, rikota, tunu ir lęšiais

Dalinamės „Cannelloni“ receptais, kuriuos galite lengvai keisti. Viename recepte nurodytą įdarą derinkite su kitame recepte naudojamu padažu ir išgausite naują skonį! Įdarus taip pat galite naudoti lazanijai ar virtinukams, o padažus patiekite su virtais makaronais.
 

Šis „Cannelloni“ receptas yra labai atviras įvairioms interpretacijoms - tiek įdarą, tiek ir padažą galite papildyti įvairiomis daržovėmis. Makaronus su mėsa taip pat galite užkepti Bešamelio ar kituose padažuose, kurių aprašymus rasite prie kitų „Cannelloni“ receptų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai taip pat klasikinis itališkų cannelloni receptas. Taip paruošti makaronai bus kremiški, sultingi, tiesiog sutirpstantys burnoje. Beje, rikotos (arba varškės) įdaras puikiai draugauja ne tik su Bešamelio, bet ir su pomidoru padažu, tad drąsiai improvizuokite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų ala Cannelloni receptų, kurį priskirtume receptų gelbėtojų kategorijai. Jam naudojamamas pirktinis pomidorų padažas, tad tereikia pakepinti mėsą ir prikimšti makaronus. Jei labai skubate, galite makaronus kimšti ir neapkepinta malta mėsa - jis tikrai iškeps per laiką orkaitėje, visgi su apkepinta mums daug skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt


„Cannelloni“ su tuno ir pomidorų įdaru bei paprastu pomidorų padažu „Marinara“

Jeigu spintelėje turinte liūdinčią tuno skardinę, būtinai panaudokite ją šiam patiekalui ir nustebinkite šeimą bei svečius! Jeigu norite kiek švelnesnio skonio išbandykite šio recepto variaciją su žemiau aprašytu kreminiu pomidorų padažu (tai pomidorų padažas su šlakeliu riebios grietinėlės).
 

Cannelloni su tunu

„Cannelloni“ prikimšti tiks net ir tuno konservai. Ir bus labai skanu! Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Vienai maždaug 33 x 23 cm kepimo formai (5-6 porcijoms) Jums reikės:
400-500 g „Cannelloni“ makaronų vamzdelių arba lazanijos lakštų;
400 g tuno savo sultyse;
600 g pomidorų;
1 svogūno;
1 šaukšto pomidorų pastos;
pagal skonį druskos, pipirų, kitų prieskonių;
saujos tarkuoto sūrio;
šlakelio vandens;
kepimui aliejaus.

Pomidorų padažui „Marinara“:
500 g konservuotų, smulkintų pomidorų;
1 svogūno;
2-3 skiltelių česnako;
1 šaukšto pomidorų pastos;
0,5 stiklinės balto, sauso vyno (galite nenaudoti);
pagal skonį druskos, pipirų, smulkiai sukapotų petražolių, raudonėlių (galima naudoti ir kitokius prieskoniu bei žoleles);
kepimui aliejaus.

Apkepui apibarstyti:
poros saujų tarkuoto sūrio.

Gaminimas:

  1. Paruoškite padažą. Pomidorus, pomidorų pastą, prieskonines žoleles sutrinkite maisto smulkintuvu arba tiesiog gerai išmaišykite patrindami šaukštu. Padaže gali likti smulkių gabaliukų, tačiau galite jį sutrinti ir iki vienalytės konsistencijos, pasirinkite savo nuožiūra.
  2. Keptuvėje aliejuje apkepinkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną iki kol suminkštės, kepkite porą minučių. Pridėkite smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką ir dar minutėlę pakepkite.
  3. Į keptuvę supilkite trintus pomidorus, vyną.
  4. Troškinkite apie 20-30 min. atidengtoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, kartas nuo karto pamaišykite.
  5. Padažą pagardinkite druska, pipirais. Jeigu rūgštoka, subalansuokite skonį cukrumi.
  6. Jeigu norite padažą galite dar kartą pertrinti smulkintuvu arba per sietelį, tačiau padažas puikus ir su daržovių gabaliukais.
  7. Paruoškite įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje iki kol suminkštės, kepkite porą minučių.
  8. Pomidorų odelę įpjaukite, apliekite verdančiu vandeniu, palaukite, kol truputį atvės ir nulupkite odelę. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į keptuvę.
  9. Įpilkite į keptuvę šlakelį vandens, užvirkite ir atidengtoje keptuvėje troškinkite 15 min.
  10. Nuo tuno truputį nuspauskite skystį ir įmaišykite į keptuvę.
  11. Pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais, pomidorų pasta ir viską dar 5-10 min. patroškinkite.
  12. Galiausiai įmaišykite sūrį.
  13. Prikimškite ir kepkite. Pirštais ar mažu šaukšteliu įdaru įkimškite makaronus. Jeigu naudojate makaronus - vamzdelius, juos prikimškite nevirtus.
  14. Jeigu naudojate lazanijos lakštus, juos su įdaru susukite ir dėkite siūle žemyn į padažu išteptą kepimo formą ir apliekite likusiu padažu.
  15. Jeigu lazanijos lakštai džiovinti, kieti, juos prieš tai apvirkite verdančiame, pasūdytame vandenyje 5-7 min., iki kol suminkštės.
  16. Jeigu lazanijos lakštai labai dideli, juos perpjaukite pusiau.
  17. Kepimo formoje paskleiskite maždaug trečdalį padažo, sudėkite makaronus taip, kad jie vos liestųsi, viena arba dviem eilėmis. Aptepkite likusiu padažu ir apiberkite tarkuotu sūriu.
  18. „Cannelloni“ kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. iki kol makaronai bus minkšti. Kepimo pabaigoje galite padidinti temperatūrą, kad gražiai apskrustų.


„Cannelloni“ su lęšių ir pievagrybių įdaru bei kreminiu pomidorų padažu

Švelnus pomidorų padažas su grietinėle šiam „Cannelloni“ apkepui suteikia dar daugiau jaukumo... Jeigu norite veganiškos patiekalo versijos, karvės pieno grietinėlę pakeiskite augaline grietinėle arba apkepą gaminkite su paprastu pomidoru padažu, kurio aprašymus rasite prie aukščiau surašytų receptų. 
 

Cannelloni su lęšiais

Lęšiai - maistinga ir baltymais gausi alternatyva, jeigu nevalgote mėsos arba norite išbandyti naujus skonius. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Vienai maždaug 33 x 23 cm kepimo formai (5-6 porcijoms) Jums reikės:
400-500 g „Cannelloni“ makaronų vamzdelių arba lazanijos lakštų;
400 g konservuotų, smulkintų pomidorų;
400 g virtų arba konservuotų lęšių;
150 g pievagrybių;
1 svogūno;
1 morkos;
1 šaukšto pomidorų pastos;
pagal skonį druskos, pipirų, kitų prieskonių;
saujos tarkuoto sūrio;
kepimui aliejaus.

Patarimas: jeigu norite veganiško įdaro, nenaudokite sūrio, tačiau nedidelę dalį (penktadalį ar šeštadalį) paruošto įdaro sutrinkite ir viską išmaišykite. Trinta masė sutirštins ir „suriš“ visą įdarą, t.y. atliks sūrio funkciją.

Pomidorų ir grietinėlės padažui:
500 g pomidorų tyrės arba konservuotų, smulkintų pomidorų;
130 ml riebios grietinėlės (galima pakeisti augaline grietinėle, jeigu norite veganiško patiekalo);
2-3 skiltelių česnako;
baziliko šakelės;
pagal skonį druskos, pipirų;
šlakelio aliejaus kepimui.

Apkepui apibarstyti:
poros saujų tarkuoto sūrio (galite nenaudoti, jeigu ruošiate veganišką patiekalą).

Gaminimas:

  1. Paruoškite padažą. Česnaką smulkiai sukapokite arba perspauskite spaustuku. Minutėlę apkepkite aliejuje iki kol česnakas suminkštės.
  2. Į keptuvę supilkite pomidorų tyrę, įdėkite baziliko šakelę ir 15 min. patroškinkite. Ilgiau, apie 20 min. troškinkite, jeigu naudojate konservuotus pomidorus, nes jie vandeningesni.
  3. Baziliką ištraukite, pagardinkite druska, pipirais.
  4. Supilkite grietinėlę, porą minučių pašildykite ir nukelkite nuo ugnies.
  5. Naudokite šiltą padažą.
  6. Paruoškite įdarą. Svogūną porą minučių pakepinkite aliejuje iki kol suminkštės. Dėkite smulkiai sutarkuotą morką ir maišydami pakepinkite dar kelias minutes.
  7. Sudėkite pavalytus, nedideliais kubeliais supjaustytus pievagrybius ir maišydami viską pakepkite iki kol grybai suminkštės, apie 5-7 min.
  8. Supilkite konservuotus pomidorus, lęšius, dėkite pomidorų pastos, pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Išmaišykite ir troškinkite iki kol šiek tiek sutirštės, 15 min.
  9. Į paruoštą ir vos atvėsusį įdarą įmaišykite sūrį.
  10. Prikimškite ir kepkite. Pirštais ar mažu šaukšteliu įdaru įkimškite makaronus. Jeigu naudojate makaronus - vamzdelius, juos prikimškite nevirtus.
  11. Jeigu naudojate lazanijos lakštus, juos su įdaru susukite ir dėkite siūle žemyn į padažu išteptą kepimo formą ir apliekite likusiu padažu.
  12. Jeigu lazanijos lakštai džiovinti, kieti, juos prieš tai apvirkite verdančiame, pasūdytame vandenyje 5-7 min., iki kol suminkštės.
  13. Jeigu lazanijos lakštai labai dideli, juos perpjaukite pusiau.
  14. Ant kepimo formos dugno paskleiskite dalį (maždaug trečdalį padažo). Sudėkite įdarytus makaronus taip, kad jie vos liestųsi, viena arba dviem eilėmis. Aptepkite likusiu padažu ir apiberkite tarkuotu sūriu.
  15. „Cannelloni“ kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. iki kol makaronai bus minkšti. Kepimo pabaigoje galite padidinti temperatūrą, kad gražiai apskrustų.
Straipsnio draugas: VILVI MEMEL
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital