1.
Padažui pomidorus perpjauname perpus, išpjauname kietą kotelio dalį. Papriką supjaustome į kelias dideles juosteles, nulupame česnaką ir svogūną, supjaustome į kelis didesnius gabalėlius.
2.
Keptuvėje įkaitiname 1 šaukštą aliejaus. Sudedame daržoves, kepiname ant aukštesnės vidutinės ugnies, kol apskrunda, po to daržoves sudedame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės.
3.
Keptuvėje įkaitiname 1 šaukštą aliejaus, supilame padažą ir kaitiname 5 min ant vidutinės ugnies, vis maišant, pagardiname druska, pipirais pagal skonį. Padažas šiek tiek sutirštės. Po to padažą laikome šiltai.
4.
Nedidelėje keptuvėje įkaitiname 25 ml aliejaus. Įmušame vieną kiaušinį ir kepame ant silpnos ugnies, kol kraštai iškepa, o trynys išlieka skystas, apibarstome druska, pipirais, dedame į lėkštę. Taip iškepame visus kiaušinius ir atidedame į šalį.
5.
Didesnėje keptuvėje įkaitiname likusį aliejų, dedame 1 tortiliją, kepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda, po to dedame tortiliją ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Taip iškepame visas tortilijas.
6.
Mikrobangėje arba keptuvėje pašildome pupelių užtepėlę.
7.
Avokadus perpjauname pusiau, išimame kaulą, išskobiame minkštimą, supjaustome riekelėmis.
8.
Ant kiekvienos tortilijos užtepame pupelių užtepėlės, uždedame po kiaušinį, apipilame kiaušinio baltymą pasiruoštu padažu, apibarstome šviežia kalendra. Lėkštėje patiekiame po 2 taip paruoštas tortilijas. Patiekiame su avokado riekelėmis. Skanaus!