Guliverio piršteliai

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Guliverio piršteliai
Guliverio piršteliai
Guliverio piršteliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg gerų kvietinių miltų
625 ml drungno vandens
30 g šviežių mielių (arba 3 pakeliai po 7 g džiovintų mielių)
2 šaukštai cukraus
1 nubrauktas šaukštas druskos
miltų pabarstyti

Užtepui:
3 šaukštai sviesto (galima pilti ir alyvuogių aliejų)
4 skiltelės česnako
1 sauja šviežių čiobrelio lapelių (arba 2 šaukšteliai džiovinto)
druskos
šviežiai maltų pipirų
šlakelis baltojo vyno acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilkite pusę miltų ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Įpilkite į šulinį pusę vandens, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską, viską išmaišykite šakute. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.
Pamažu verskite miltus į vidurį, kol gausite standžią kaip košę tešlą. Paskui supilkite likusį vandenį. Maišykite kol vėl pasidarys tešla, tada įmaišykite likusius miltus. Jei trūksta miltų tiesiog pridėkite papildomai.
Tešlą minkykite 4 - 5 minutes, kol ji taps minkšta ir tampri.
Tešlą apibarstykite miltais, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pastatykite kilti. Tešlos turi padvigubėti.
Kai tešla pakyla, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į 6 gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.
Kai pakyla, aptepkite batonų viršus česnakine tyre ir kepkite įkaitintoje iki 180 C orkaitėje kol parus.

Užtepui: į keptuvę sudėkite riebalus, įkaitinkite, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, pakepinkite kol suminkštės, sudėkite čiobrelius, druską, pipirus, kepkite dar vieną minutę. Supilkite vyno actą ir trumpai pakaitinkite. Atvėsinkite, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite su smulkintuvu. Masę tepkite ant batonų.
Su užteptais galima varijuoti visaip... Vietoj česnako dėti ančiuvius, svogūnus arba pomidorų pastą, žoleles ir prieskonius taip pat galima keisti. Vienu žodžiu, tai fantazijos reikalas.
AUTORIUS: Sandra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital