Grissini - itališkos duonos lazdelės

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 50
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Grissini - itališkos duonos lazdelės
Grissini - itališkos duonos lazdelės
Grissini - itališkos duonos lazdelės
Grissini - itališkos duonos lazdelės
Grissini - itališkos duonos lazdelės
Autorius apie receptą: Grissini arba duonos lazdelės yra vienas garsiausių ir populiariausių Turino gastronomijos produktų ir vienas geriausiai žinomų itališkų produktų visame pasaulyje. Tai Grissini arba duonos lazdelės yra vienas garsiausių ir populiariausių Turino gastronomijos produktų ir vienas geriausiai žinomų itališkų produktų visame pasaulyje. Tai pailgos formos, piršto storio duonos tešlos lazdelės. Praktiškai lazdelės yra identiškos įprastai duonai, išskyrus tai, kad ilga ir siaura forma užtikrina tolygesnį kepimą, todėl galutinis produktas – ypatingai traškus duonos pagaliukas. (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
500 gramų kvietinių miltų
320 gramų vandens
20 mililitrų alyvuogių aliejaus
10 gramų medaus
10 gramų druskos
4 gramai sausų mielių
pagal poreikį provanso žolelių
pagal poreikį čili pipirų drožlių
pagal poreikį svogūnų dribsnių
Aptepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus persijokite.
2.
Vandenį pašildykite iki šiltumo.
3.
Į šiltą vandenį dėkite medų, berkite mieles ir išmaišykite. Berkite persijotus miltus ir užmaišykite tešlą. Kai jau pradės formuotis tešlos kamuolys berkite druską ir pilkite aliejų. Tešla turi būti glotni ir elastinga, iš pradžių lips prie rankų (bet taip turi būti) vėliau (ilgiau minkoma) nustoja būti lipni. Tešla paruošta. Dubenį su tešla uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 30-40 min, kol padvigubės.
4.
Ant miltais pabarstyto stalviršio suteikite tešlai stačiakampio formą, maždaug 30x35 cm.
5.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sutepkite popierių alyvuogių aliejumi ir apibarstykite šiek tiek miltais. Dėkite tešlos lakštą ant skardos ir uždenkite plėvele. Palikite taip pastovėti dar apie 1 val.
6.
Perkelkite tešlą ant stalo, ištepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite prieskoniais, supjaustykite juostelėmis. Juosteles perpjaukite per pusę ir susukite spirale suformuodami pagaliukus truputį didesnius už pieštuką.
7.
Suformuotus grissini atsargiai dėkite ant kepimo popieriumi užklotos skardos, apipurškite alyvuogių aliejumi ir kepkite.
8.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Patarimai:
Tešlos kočiojimui stalviršį apibarstykite miltais, kad tešla labai neliptų prie paviršiaus, tačiau, patariu šiame etape naudoti bet kokius, bet pilno grūdo miltus, tada grissini po iškepimo bus traškesni.
Priedai, prieskoniai tai jūsų fantazijos reikalas, bandykite įvairius derinius ir atraskite mėgstamiausius. Mano šeimai patiko labiausiai su skrudintais svogūnais.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital