Visus želės pakelius ištirpdome karštame vandenyje (kiekvienam pakeliui po daugmaž 300ml vandens) ir supilame į atskirus indelius, palaukiame kol atvės ir įdedame į šaldytuvą stingti. Kai jau želė sustingusi galime gaminti toliau. Galime tą padaryti ir iš vakaro.
Želatiną užpilame trupučiu šilto vandeniu ir paliekame brinkti.
Per tą laiką susipjaustome norimo dydžio gabaliukais spalvotą želė (tą kurią stingdėme šaldytuve).
Į atskirą indą pilame grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas citrinos sultis bei maišome tol, kol cukrus ištirpsta.
Želatiną (kurią brinkinome) pilame į puoda ir kaitiname ant nedidelės ugnies. Maišome, kad želatina visiškai ištirptų (negalima leisti želatinai užvirti).
Į grietinę su cukrumi aktyviai maišydami pilame ištirpintą želatiną, o po to sudedame gabaliukais pjaustytą spalvotą želė. Viską gerai sumaišome, supilame į norimą indą ir dedame į šaldytuvą stingti.
Patarimas:
Jeigu nesiseka želės torto išimti iš indo, kuriame šaldėte, užvirkite vandenį, jį supilkite į kitą puodą. Savo želė torto indo dugną keletui sekundžių įdėkite į puodą su karštu vandeniu ir tada bandykite išimti.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)