Grietininis tortas su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Grietininis tortas su uogomis
Grietininis tortas su uogomis
Grietininis tortas su uogomis
Grietininis tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Gaivus, lengvas su daug uogų. Tokį tortą, lyg iš vaikystės pagaminau savaitgalį ir pradėjau švęsti atostogas. Iš tikrųjų jį gaminti mane išmokė mama, nes iškepdavo jį Gaivus, lengvas su daug uogų. Tokį tortą, lyg iš vaikystės pagaminau savaitgalį ir pradėjau švęsti atostogas. Iš tikrųjų jį gaminti mane išmokė mama, nes iškepdavo jį dažniausiai Kalėdoms su mandarinais. Taigi man šis tortas tikrai kvepia vaikyste ir su nostalgija prisimenu, kai mama jį ruošdavo su jauduliu, ar tik jis sustings. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
šiek tiek sviesto (kepimo formai patepti)
pagal poreikį uogų (papuošimui)
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai kvietinių miltų
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
1 litras grietinės (riebesnės)
200 gramų braškių
200 gramų šilauogių
0.5 stiklinės cukraus
100 mililitrų vandens (šalto, virinto)
100 gramų žaliųjų vynuogių (besėklių)
3 šaukštai želatinos
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius su cukrumi išsukame, kol masė pabals ir patrigubės. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Masę išmaišome. Pilame į 24 cm skersmens sviestu pateptą kepimo formą.
2.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs.
3.
Iškepusį biskvitą visiškai atvėsiname ir perpjauname į 3 dalis.
4.
Želatiną užpilame šaltu virintu vandeniu ir paliekame brinkti 10 min. Ištirpiname garų vonelėje: indelį su želatina statome į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišome, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!). Paliekame atvėsti.
5.
Uogas nuplauname, nusausiname. Vynuoges perpjauname per pusę, braškes padaliname į kelias dalis.
6.
Grietinę su cukrumi išplakame elektriniu plakikliu. Įspaudžiame citrinos sulčių. Plona srovele, nuolat maišant, supilame atvėsusią želatiną. Gerai išmaišome. Suberiame uogas. Jei masė išėjo labai skysta, galima kelios minutėms įdėti į šaldytuvą, kad šiek tiek pradėtų stingti, bet nesustingtų pilnai.
7.
Renkame tortą: pirmą biskvitą dedame į formą.
8.
Kremą padaliname į 3 apyligias dalis. Pirmu trečdaliu aptepame pirmą biskvitą. Ant viršaus dar vienas biskvitas ir vėl kremas,tuomet vėl biskvitas, ant viršaus - likęs kremas.
9.
Dedame į šaldytuvą stingti, geriausia pernakt. Puošiame uogomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital