Štai kaip galite lengvai ir greitai pasigaminti LABAI skanias varškės spurgas. :)
Varškę ištrinti su kiaušiniais, cukrumu bei vaniliniu cukrumi. Į atskirą dubenį sukrėsti miltus bei kepimo miltelius. Išmaišyti. Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, sudėti į varškės masę ir gerai išmaišyti mediniu šaukštu, net paminkyti, rankas prieš tai šiek tiek pavilgius vandeniu.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų. Rankomis formuoti nelabai didelius rutuliukus ir virti aliejuje, kol apskrus. Ištraukus spurgas, apibarstyti jas cukraus pudra.
Pastabos:
kadangi tešloje yra varškės, siūlau rankas formuojant spurgas pavilgyti vandeniu – mažiau lips. Tam prie dubenio su tešla aš visada pasistatau dubenėlį su vandeniu.
Skubant virti, spurgų vidus liks neiškepęs. Todėl kepti reikia ant nedidelės ugnies nuolatos vartant. Jeigu turite, spurgas virkite specialiose spurginėse.
Skanaus!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)