Greiti sumuštiniai su krevetėmis, avokadais ir pomidorais

AUTORIUS:
Adelė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Greiti sumuštiniai su krevetėmis, avokadais ir pomidorais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gardūs, nesunkiai paruošiami, spalvingi sumuštiniai. Puikiai tiks Valentino dienai palepinti mylimus artimuosius, tačiau tinka ir gardiems pusryčiams ar pietums. Beje, skanu Gardūs, nesunkiai paruošiami, spalvingi sumuštiniai. Puikiai tiks Valentino dienai palepinti mylimus artimuosius, tačiau tinka ir gardiems pusryčiams ar pietums. Beje, skanu valgyti tiek šiltus sumuštinius, tiek jau atvėsusius. (...daugiau) Adelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
0.5 vieneto čiabatos (arba prancūziško batono, mėgiamos duonos)
300 gramų krevečių (be kevalo)
2 skiltelės česnako
80 gramų sviesto (minkšto)
4 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai česnako miltelių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
1 vienetas avokadų
150 gramų vyšninių pomidorų
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai citrinų sulčių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti krevetes, berti česnako, paprikos miltelius, druską, pipirus, pilti citrinos sultis ir gerai išmaišyti, jei turite laiko, galima palikti pasimarinuoti bent 20 minučių.
2.
Į didesnę keptuvę pilti šlakelį aliejaus, įkaitinti, sudėti krevetes ir kepti apie 1 - 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps rusvos spalvos ir gražiai apskrus.
3.
Iškepusias krevetes nukelti nuo kaitros, palikti atvėsti.
4.
Avokadą perpjauti pusiau, išskobti minkštimą ir dėti į dubenį, sutrinti šakute iki vientisos masės. Pomidorus perpjauti pusiau, svogūną susmulkinti, sudėti į dubenį su avokadu, pilti citrinos sultis, berti druską, pipirus ir išmaišyti.
5.
Į dubenėlį dėti sviestą, įspausti česnaką ir išmaišyti. Duoną supjaustyti riekelėmis ir aptepti plonu sluoksniu česnakinio sviesto.
6.
Įkaitinti sausą keptuvę, dėti duonos riekeles ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
7.
Ant duonos riekelių dėti paruoštos avokadų ir pomidorų masės, dėti kelias krevetes ir tiekti.
AUTORIUS: Adelė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital