Greitas tortilijų pyragas su mėsa ir sūriu

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Greitas tortilijų pyragas su mėsa ir sūriu
Greitas tortilijų pyragas su mėsa ir sūriu
Greitas tortilijų pyragas su mėsa ir sūriu
Greitas tortilijų pyragas su mėsa ir sūriu
Autorius apie receptą: Greitas, skanus ir sotus patiekalas šeimos vakarienei ar draugų vakarėliui. Jei mėgstate aštriau, papildomai galite dėti aitriųjų pipirų, marinuotų jalapenų ar kitokių Greitas, skanus ir sotus patiekalas šeimos vakarienei ar draugų vakarėliui. Jei mėgstate aštriau, papildomai galite dėti aitriųjų pipirų, marinuotų jalapenų ar kitokių prieskonių. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
6 vienetai tortilijų (didelių, naudojome Santa Maria Tortilla Original)
700 gramų jautienos faršo (arba kitokio mėgstamo)
150 gramų sūrio
1 vienetas saldžiosios paprikos
100 mililitrų grietinėlės (arba grietinės)
100 gramų vyšninių pomidorų
100 gramų konservuotų kukurūzų
100 gramų tortilijų traškučių (naudojome Santa Maria)
30 gramų prieskonių (naudojome Santa Maria Taco Spice Mix)
1 šaukštas sviesto (arba aliejaus)
šiek tiek salsa padažo (naudojome Santa Maria Chunky Salsa)
1 sauja kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Apvalią kepimo formą (tinka 24 arba 26 cm skersmens) išklokite tortilijomis.
2.
Ant sviesto arba aliejaus, maišydami, pakepinkite maltą mėsą, kol nugaruos skystis. Suberkite prieskonius ir maišydami dar truputį pakepkite.
3.
Ant tortilijų pagrindo sukrėskite apkeptą faršą. Jo viršų apšlakstykite grietinėle.
4.
Ant faršo išdėliokite kubeliais pjaustytą papriką, užberkite konservuotus kukurūzus, aptepkite salsa padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus užberkite tortilijų traškučių ir išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidorus.
5.
Pyragą kepkite pyragą griliuje arba iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes (kol sūris išsilydys, o tortilijos gražiai paruduos).
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Mindaugas
2020-03-30 08:47
Labai geras receptas, tortilijos nuo grietinėlės nesukietėjo, viršus buvo traškus, mėsai grietinėlė davė saldumo. Tik galima daugiau visko dėti ant viršaus, čia labai minimaliai buvo uždėta dėl vaizdo :) ATSAKYTI
Rita
2019-11-21 20:34
O tos isklotos dugne tortilijos nepasidarys kietos kaip akmuo ir prisvile? ATSAKYTI
Patricija
2019-11-27 12:51
Reikėtų stebėti, kai sūris išsilydo ir ištraukti, per tiek laiko nieko neatsitiks, tik gražiai paskrus ir krašteliai taps traškesni. O dar kadangi atsiras skysčio nuo įdaro, tai neturėtų sukietėti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital