Autorius apie receptą:
Jau atsidariau rudens sezoną, tad pirmas mano publikuotas rudens receptas bus tinginys be kondensuoto pieno. Šis tinginys yra vienas gardžiausių mano gamintų, o taip nusprendė ir
Jau atsidariau rudens sezoną, tad pirmas mano publikuotas rudens receptas bus tinginys be kondensuoto pieno. Šis tinginys yra vienas gardžiausių mano gamintų, o taip nusprendė ir visa šeima. Jei norite, tinginį galima dar pagardinti riešutais ar džiovintais vaisiais, bet jis toks skanus, kad aš nieko papildomo net nedėjau.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
600 gramų
sausainių
(Gaidelio tipo)
150 gramų
sviesto
150 gramų
pieno
2 šaukštai
kakavos
1 šaukštas
rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrupinti į mažus gabaliukus, suberti į dubenį.
2.
Į puodą dėti sviestą ir ištirpinti. Pilti pieną, berti cukrų, kakavą ir kaitinti iki kol masė užvirs ir pradės tirštėti. Karštą masę supilti ant sausainių ir gerai išmaišyti.
3.
Ant kepimo popieriaus supilti sausainių masę ir tvirtai suformuoti pailgą formą. Man pavyko padaryti 2 tinginius beveik po 0,5 kg.
4.
Susuktą tinginį dėti į šaldytuvą ir palikti sutvirtėti per naktį.
5.
Jau sustingusį tinginį galite aplieti tirpintu šokoladu, apibarstyti kakava ar cukraus pudra.