Greitas paprastas pyragas

AUTORIUS:
Vaiva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 165)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 165)
Greitas paprastas pyragas
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Traški plutelė išorėje, minkštas ir drėgnas vidus - pyragas lyg visai paprastas, bet ranka vis tiesiasi suvalgyti dar ir dar gabalėlį. Papildomai tešlą tinka pagardinti sauja Traški plutelė išorėje, minkštas ir drėgnas vidus - pyragas lyg visai paprastas, bet ranka vis tiesiasi suvalgyti dar ir dar gabalėlį. Papildomai tešlą tinka pagardinti sauja razinų ar džiovintų spanguolių, riešutų. Kepamas pyrago vidurys gerokai iškyla ir tai šiam paprastam pyragui priduoda žavesio. (...daugiau) Vaiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė aliejaus (+trupučio formai aptepti)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios, šviesios masės. Supilti pieną, aliejų, vanilinį cukrų ir vėl išplakti.
2.
Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, atsargiai išmaišyti šaukštu iki viskas susijungt, bet neplakti. Tešla neturi būti skysta, daugmaž riebios grietinės tirštumo. Jeigu tešla skystoka, nepabijokite įdėti dar šaukštą kitą miltų.
3.
Tešlą supilti į kepimo formą, pateptą aliejumi. Geriausia kepti maždaug 22 cm skersmens formoje, bet galima ir kiek didesnėje, tuomet pyragas bus kiek plonesnis.
4.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių (kaitinimas viršus - apačia). Ar išekepęs, patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus iš įtraukus, jis turi būti sausas, neaplipęs tešla, jei aplipęs, dar šiek tiek pakepti.
AUTORIUS: Vaiva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (38)
Ada
2021-08-05 16:20
Man nors 10 bet pati iškepiau ir labai skanu ir labai greita
ATSAKYTI
Kristina
2021-07-19 19:52
Labai skanus pyragas. Darau jau 3 kartą. Man , mano draugams ir šeimai labai patinka. Vertinu - 10/10.
(Man 10 metų) ATSAKYTI
Medeinė
2021-07-14 11:56
Žiauriai skanus man 10 metų pati pagaminau mamai nes mano mama labai daug dirba ATSAKYTI
Paula
2020-11-15 14:34
Nelabai gavosi, susmuko, ir skonis nekoks:( ATSAKYTI
Jūrinta
2020-09-14 17:11
Šis piragas noastadus daru tretče karta šeima prašėkad darytčeu tol kol atsibos man 9 ATSAKYTI
Auksė
2020-05-18 18:58
Gaminau ne karta sita pyraga - buvo labai labai skanus, mano šeimai labai patiko (man 8 metai) ATSAKYTI
Mergaitė
2020-04-26 15:55
Jau antras kartas kepu šį pyragą, bet kraštai iškyla, o vidus ne. Bet iškepa. ATSAKYTI
Ilona
2020-04-04 18:54
Man irgi labai patiko, viskas iškilo puikiai. Recepte rašo neplakti, bet aš su šaukštu nieko nepadariau ATSAKYTI
Karolina
2019-11-24 13:00
Kepiau per savo gimtadienį - puikiai pavyko visiems labai patiko, išgyrė, net išklausinėjo recepto, todėl visiems siulau pabandyti iškepti. Kei neiškils pirmą sykį. tai kaip kepsit antrą sykį įdėkite sodos (bet labai mažai, daug nereikia). ATSAKYTI
Vakare
2019-08-27 17:26
Man 10 metu ir isejo labai skanus piragas as tiek dziaugiuos savo pyrago ,o kitiems neisejo o man taip. ATSAKYTI
Kamilė
2020-03-06 19:14
O man 9 ir man pavyko ATSAKYTI
Žmogus, kuriam milijoną metų
2021-02-01 10:21
O man milijoną metų ir man pavyko ATSAKYTI
Daina
2019-07-14 17:33
Kokio dydžio stiklinė turėtų būti? ATSAKYTI
Laima
2019-11-24 13:02
22-24cm, bet gali buti ir didesne ATSAKYTI
G
2020-05-14 19:33
Kokio dydžio stiklinė? ATSAKYTI
Agnė
2019-07-06 16:47
Puikai išėjo iš pirmo karto skanumelis ATSAKYTI
:(
2019-02-23 12:31
Kodėl pusiau iškilo, pusiau ne. O po to sukrito. Ką netaip dariau? Dėjau į nedidelę skardą. Kiaušinius gal 10min plakiau. Kepimo milteliai geri. ATSAKYTI
Dalia
2019-02-24 16:01
Šitas pyragas geriau pavyksta kiek didesnėje skardoje, nes tešla sunkoka ir kai paviršius labai mažas, sunkiau kyla, reikia tada ilgiau kepti (antroje kepimo pusėje, ypač jeigu viršus skrunda, o vidus dar neiškepė, gali reikėti šiek tiek pamažinti temperatūrą). Jeigu iškepus sukrito, panašu, kad buvo per trumpai kepta. ATSAKYTI
Vika
2018-04-11 20:23
Super! Mums labai patiko. Mane nudziugino, kad nesukrito ATSAKYTI
Aurimas
2018-04-06 15:36
Aš dabar kepu ir nesuprantu kas vyksta :D praėjo 40minuciu bet viršus apkepe o vidus žalias (tešla) . Nesuprantu kodėl ? Gal todėl kad naudojau sojų pieną? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital