Greitas medaus tortas su grietininiu kremu ir uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Greitas medaus tortas
Greitas medaus tortas
Greitas medaus tortas
Autorius apie receptą: Tortukas labai minkštas, purus ir skanus. Jam nereikia kočioti lakštų, tad pagaminamas greitai ir paprastai, o skoniu tikrai nenusileidžia tikriems medaus tortams! Avietės tinka Tortukas labai minkštas, purus ir skanus. Jam nereikia kočioti lakštų, tad pagaminamas greitai ir paprastai, o skoniu tikrai nenusileidžia tikriems medaus tortams! Avietės tinka ir šaldytos arba galite jas keisti kitomis uogomis, bet mano manymu, avietės čia labai tinka. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
300 gramų miltų
170 gramų cukraus
150 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
100 gramų medaus
1 šaukštelis sodos (kepimo milteliai netinka)
šiek tiek druskos
Kremui:
800 gramų grietinės (riebios)
180 gramų aviečių (tinka ir šaldytos, galima keisti kitomis uogomi)
pagal skonį vanilės
pagal skonį citrinos žievelės
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į nedidelį puodą įdėti sviestą, medų, suberti druską, cukrų ir maišant pakaitinti ant mažos ugnies iki vientisos masės. Kai masė bus vientisa, suberti sodą, gerai išmaišyti ir nuimti nuo viryklės.
2.
Atvėsinti masę iki kambario temperatūros, tada įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Galiausiai suberti persijotus miltus ir išmaišyti tešlą.
3.
40x30 centimetrų dydžio kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, šaukštu sudėti pusę paruoštos tešlos ir ją tolygiai išlyginti po visą formą. Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 7-10 minučių.
4.
Dar karštą lakštą supjaustyti į tris vienodus stačiakampius (žr. nuotraukoj), apijaustytus likučius palikti trupiniams. Taip pat iškepti ir antrą lakštą.
5.
Kremui grietinę išplakti su cukrumi, vanile ir citrinos žievele. Avietes nuplauti, nusausinti.
6.
Padėklą ar lėkštę per vidurį sutepti šaukštu kremo, dėti 1 lakštą, sutepti kremu, ant jo sudėti avietes, po to vėl lakštą, vėl kremo, vėl avietes ir t.t. Viršų ir šonus taip pat sutepti kremu, pabarstyti trupiniais. Palikti tortą šaldytuve 5-6 valandoms arba visai nakčiai.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital