Nostalgiškieji šaltanosiai - virtinukai su mėlynėmis

AUTORIUS:
Giedrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šaltanosiai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonios virtinukai, visai kaip vaikystėje. Šeimoje mes juos paprastai valgome su grietine arba lengvai pasaldintu grietinės ir tirpinto sviesto padažiuku. Be galo - be Nuostabaus skonios virtinukai, visai kaip vaikystėje. Šeimoje mes juos paprastai valgome su grietine arba lengvai pasaldintu grietinės ir tirpinto sviesto padažiuku. Be galo - be krašto skanu. Galima juos gaminti ir su įprastine miltų ir vandens tešla, bet aš paprastai darau su plikyta tešla, nes su ja dirbti daug legviau - ji nelimpa, lengvai kočiojasi, tad sugaištu mažiau laiko. (...daugiau) Giedrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
2 stiklinės miltų (stiklinė 250 ml)
pagal poreikį vandens
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų mėlynių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus suberti į dubenį ir sumaišyti su žiupsneliu druskos. Ant miltų užpilti lengvai paplaktą kiaušinį, o tada pamažu maišant (galiausiai minkant) pilti vandenį. Vandens pilkite tiek, kad gautumėte elastingą tešlą - ji turėtų būti nelipni, bet ir ne kieta. Išminkytą tešlą dubenyje suspausti į kamuolį, dubenį pridengti švariu rankšluostėlių ir palikti pusvalandžiui pabrinkti.
2.
Įdarui mėlynes kruopščiai nuplauti, nurinkti šapelius, nuvarvinti ir išmaišyti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
3.
Gnybti pabrinkusios tešlos gabalą ir jį iškočioti iki 3-4 mm storio. Virtinukų formavimui galite naudoti specialią formelę arba tiesiog išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną apskritimą dėti įdaro ir užspaudyti kraštus.
4.
Šaltanosius atsargiai dėti į verdantį, šiek tiek pasūdytą vandenį ir virti apie 5-7 minutes.
5.
Išvirusius šaltanosius atsargiai išimkite kiaurasamčiu ir skanaukite!
Patarimai:
Šaltanosius labai skanu valgyti su grietine arba su grietinės ir sviesto padažiuku: ant nedidelės ugnies ištirpinkite 50g sviesto drauge su šaukštu cukraus ir trupučiu vanilinio cukraus (nebūtina, bet tinka), tada įdėkite apie 3-4 šaukštus grietinės, gerai išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite maišydami (bet neužvirinkite). Karštą padažą pilkite ant šaltanosių.
Tiek šaltanosiams, tiek kitiems virtinukams rinkitės miltus su didesniu glitimo kiekiu, pvz. aukščiausios rūšies, bet ne skirtus pyragams (kaip kad Ekstra ar Karališki), tada kočioti bus lengviau ir verdami šaltanosiai nesuplyš.
AUTORIUS: Giedrė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Redita
2017-07-28 17:38
Mano patys nerealiausi!! Gaminau su sviesto ir cukraus padažiuku, be galo be krašto skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital