Autorius apie receptą:
Puikus būdas greitai parauginti agurkėlius, kuriuos taip tinka tiekti prie šašlykų ar kitų mėsos patiekalų arba gardžiai kramsnoti tiesiog vienus.
Puikus būdas greitai parauginti agurkėlius, kuriuos taip tinka tiekti prie šašlykų ar kitų mėsos patiekalų arba gardžiai kramsnoti tiesiog vienus.
Agnė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 vienetų
agurkų
1 vienetas
aitriosios paprikos
(arba pagal skonį)
3 skiltelės
česnako
1 pundelis
svogūnų laiškų
1 pundelis
krapų
3 žiupsneliai
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Agurkus nuplauti, nupjauti galiuką iš vienos pusės ir nuo nupjauto galiuko perpjauti išilgai į 4 dalis, bet ne iki galo - palikti apie pusę centimetro neįpjauto galiuko.
2.
Agurkus sudėti į dubenį, pabarstyti druska, gerai įtrinti įpjautas dalis.
3.
Česnaką, krapus, svogūno laiškus ir aitriąją papriką susmulkinti, sudėti į dubenėlį ir išmaišyti.
4.
Į agurko vidurį prikimšti paruoštos česnako, krapų, svogūno laiškų ir aitriosios paprikos masės.
5.
Tiekti iš karto, o jei norisi stipresnio skonio, paruoštus agurkus sudėti maišelį ar sandariai užsidarantį indą ir palaikyti kambario temperatūroje bent pusvalandį.
Patarimai:
•
Jei norite dar stipresnio skonio, galite palikti agurkus kambario temperatūroje uždengtame inde dienai, o prieš tiekiant palaikyti šaldytuve porą valandų iki kol atšals.