Autorius apie receptą:
Iš tos gausybės "mandresnių" patiekalų dažniausiai pamirštam visiškai paprastus, kuriuos mielai valgydavom vaikystėje... Taip buvo prisimintas šis gardumynas!
Iš tos gausybės "mandresnių" patiekalų dažniausiai pamirštam visiškai paprastus, kuriuos mielai valgydavom vaikystėje... Taip buvo prisimintas šis gardumynas!
Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 gramų
varškės 9%
2 vienetai
kiaušinių
4 šaukštai
cukraus
(arba pagal skonį)
pagal poreikį
miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištriname su cukrumi ir kiaušiniais ir beriame miltus. Kiek tiksliai nenurodysiu, kadangi nematavau, tiesiog pajauti eigoje, kai tešla nebelimpa labai stipriai. Įtariu, padauginus miltų, gali būti per kieta ir tapti gumine. Galutinis procesas - suteikti varškėčiams norimą formą.
2.
Pagaliukus pamirkiau vandenyje apie 10 min. ir suformavau ant jų varškės masę.
3.
Šiuos varškėčių iešmelius ant silpnos ugnies apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.