Gaivus varškės tortas su žele sluoksniu

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Gaivus varškės tortas
Gaivus varškės tortas
Gaivus varškės tortas
Gaivus varškės tortas
Autorius apie receptą: Gaivus ir lengvas varškės tortas. Pagaminamas labai paprastai ir iš nesudėtingų ingredientų. Gaivus ir lengvas varškės tortas. Pagaminamas labai paprastai ir iš nesudėtingų ingredientų. Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas kreminės varškės
250 gramų uogų (naudojau šaldytas)
pagal skonį cukraus
40 gramų želatinos milteliai (naudojau Dr.Oetker)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 lakštas biskvito
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
20 g želatinos (1 pakelį) ištirpaname 400 ml karšto vandens.
2.
Uogas pakatinane. Jeigu mėgstate saldžiau galite jas pagal skonį pagardinti cukrumi. Nuimame nuo ugnies ir supilame želatiną, išmaišome.
3.
Uogų masę supilame į apvalų 20 cm skersmens konditerinį žiedą (jo dugną prieš tai išklojame maistine plėvele). Žiedas turėtų truputi mažesnio dydžio negu tortas. Vietoje žiedo tinka ir apvalios tortinės formos šonai be dugno. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad uogų sluoksnis visiškai sustingtų.
4.
Likusius 20 g želatinos ištirpiname 200ml karšto vandens. Paliekame atvėsti.
5.
Kreminę varškę pagal skonį pagardiname cukrumi (vietoje cukraus galima naudoti ir uogienę) ir vanilės ekstraktu, gerai išmaišome. Galite dar įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės. Į varškės kremą plona srovele nuolat maišydami į supilame pravėsusią želatiną.
6.
Konditerinio žiedo (daugmaž 1-2 cm platesnio negu uogų sluoksniui naudotas) dugną išklojame maistinę plevele. Į jį supilame pusę varškės kremo. Į kremą įspaudžiame sustingusi uogų "blyną". Tada dedame likusį varškės kremą, o ant viršaus - biskvito lakštą (jis turėtų būti tokio paties dydžio kaip uogų blynas).
7.
Tortą dedame į šaldytuvą, kol visiškai sustings (geriausia nakčiai).
8.
Sustingusį tortą atsargiai išimame ir apverčiame. Puošiame pagal skonį (aš puošiau vynuogėmis ir šilauogėmis).
Patarimai:
Aš naudojau karštame vandenyje tirpius Dr.Oetker želatinos miltelius. Jeigu naudotumėte paprastą želatiną, ją pirmiausia užpilkite šaltu vandeniu, palikite išbrinkti bent 20 minučių, o tada ištirpinkite virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje).
Jeigu norite skalsesnio, kremiškesnio torto, į varškės kremą įmaišykite 200-300 ml standžiai išplaktos grietinėlės.
Biskvitą galite naudoti tiek pirktinį, tiek naminį, iškeptą pagal mėgiamą receptą.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital