Gaivus tortukas su plikytu kremu ir vyšniomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tortas su plikytu kremu ir vyšnionis
Autorius apie receptą: Skonis - tikrai superinis! Purus biskvitas, neriebus vanilinis kremas ir vyšnios su žele - viskas labai dera kartu. Gaminti ši tortuką tikrai nesunku, bet laiko atžvilgiu - Skonis - tikrai superinis! Purus biskvitas, neriebus vanilinis kremas ir vyšnios su žele - viskas labai dera kartu. Gaminti ši tortuką tikrai nesunku, bet laiko atžvilgiu - truputėli užtruksite. Biskvitui naudojau 40x30cm kepimo formą, bet galima biskvitą kepti ir apvalioje torto formoje, o tada perpjauti i 3 dalis ir rinkti kaip įprastą tortą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (S dydžio, kambario temperatūros)
80 gramų miltų
60 gramų cukraus
60 mililitrų pieno
50 gramų aliejaus
šiek tiek vanilės esencijos
šiek tiek druskos
Kremui:
500 mililitrų pieno
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
50 mililitrų vandens
10 gramų želatinos (smulkios)
šiek tiek vanilės esencijos
Pertepimui:
300 gramų vyšnių (iš kompoto)
400 mililitrų vyšnių kompoto
10 gramų želatinos (smulkios)
Papuošimui:
50 gramų šokolado
šiek tiek vyšnių (iš kompoto)
šiek tiek mėtų (lapelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi išplakti iki purios masės, įpilti aliejų, vanilę, suberti druską ir trumpai paplakti. Suberti persijotus miltus ir gerai išmaišyti.
2.
Kepimo formą (40x30) iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą, paskirstyti tolygiai ir kepti 170 - 180 C laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Išėmus iš orkaitės atsargiai apversti, nuimti popierių ir palikti atvėsti.
3.
Kremui į puodą įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilę, krakmolą ir gerai išmaišyti. Tada supilti pieną, uždėti ant viryklės ir nuolat maišant kaitinti ant nedidelės ugnies, kol kremas sutirštės. Nuėmus nuo viryklės uždengti kremą maistine plėvele ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
4.
Želatiną užpilti vandeniu, palikti 10 minučių, kad išbrinktų. Po to pašildyti, kad ji ištirptų ir įmaišyti į vanilinį kremą.
5.
Vyšnių pertepimui želatiną suberti į kompotą, palikti pastovėti 10 minučių, kad išbrinktų, po to pašildyti, kad ištirptų ir palikti vėsioje vietoje.
6.
Biskvitą perpjauti į 3 pailgus lakštus. Formą iškloti maistine plėvele, dėti 1 lakštą, užtepti kremo ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Tada išdėlioti pusę vyšnių ir užpilti pusę paruošto kompoto. Vėl palikti šaldytuve sustingti. Kai žėlė apstings, uždėti kitą lakštą ir viską kartoti, galiausiai ant viršaus uždėti paskutinį lakštą.
7.
Sustingusį pyragą apversti ant padėklo, nuimti formą ir maistinę plėvelę. Apšlakstyti tirpintu šokoladu ir papuošti vyšniomis bei mėtų lapeliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital