Empanados su jautiena

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Empanados su jautiena
Empanados su jautiena
Autorius apie receptą: Puikaus skonio, sotus ir nesudėtingai paruošiamas užkandis. Labai skanu gardžiuotis tiek šiltomis, tiek jau atvėsusiomis. Puikaus skonio, sotus ir nesudėtingai paruošiamas užkandis. Labai skanu gardžiuotis tiek šiltomis, tiek jau atvėsusiomis. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
600 gramų kvietinių miltų
150 gramų jogurto, natūralaus
130 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
Įdarui:
500 gramų smulkintos jautienos (naudojau sausai brandintą)
1 vienetas saldžiosios paprikos
1 vienetas morkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
200 gramų jogurto, natūralaus
1 sauja mėtų
2 šaukšteliai rudojo cukraus
pagal skonį citrinų sulčių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą berti miltus, druską, dėti sviestą, įmušti kiaušinį. Išmaišyti. Dėti jogurtą ir išmaišyti.
2.
Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę. Dėti į šaldytuvą, kol ruošiamas įdaras.
3.
Įkaitinti keptuvę, dėti jautieną. Suberti smulkintą svogūną. Pagardinti druska, pipirais ir apkepinti.
4.
Į keptuvę suberti tarkuotą morką, išmaišyti. Dėti labai smulkiai pjaustytą papriką. Kepinti, kol mėsa apkeps, o paprikos suminkštės. Atvėsinti.
5.
Tešlą plonai iškočioti. Išspausti nedidelius apskritimus. Dėti porą šaukštų įdaro ir užlenkti kraštus.
6.
Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos sudėti empanadas, aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
7.
Padažui į dubenėlį pilti jogurtą, berti cukrų, pilti citrinos sultis ir berti labai smulkiai pjaustytus mėtų lapelius. Labai gerai išmaišyti.
8.
Patiekti su jogurtiniu padažu. Galima valgyti ir šaltas.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital