Šio sekmadienio, kovo 21 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė kepti gardžius čeburekus ir neatsivalgomai skanias empanadas. Nesudėtinga, sotu ir labai gardu kepinius ragauti tiek ką tik iškeptus ir dar šiltus, tiek skanauti atvėsusius.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefas Vylius parodė, kaip gaminti empanadas su jautiena. Tai labai gardus Lotynų Amerikos patiekalas, kurį galima rasti daugelyje šalių. Šiuos kepinius laidos šefas tiekė su gardžiu, nesudėtingai paruošiamu padažu. Padažui Vylius naudojo graikišką jogurtą, kuris suteikia šiek tiek rūgštelės, tačiau galima naudoti ir bet kokį paprastą natūralų.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tešlą labai nesudėtinga paruošti, nereikia daug laiko, o ir prireiks labai nedaug ingredientų. Paruoštą, išminkytą tešlą reikėtų dėti į šaldytuvą, kad atšaltų bent 10 minučių. Tuomet tešlą svarbu labai plonai iškočioti ir išspausti nedidelius, apvalius apskritimus. Galima naudoti specialią formelę ar tiesiog stiklinę.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Vylius pamini, kad įdaras turėtų būti šiek tiek sūresnis, jei mėgstate - aštresnis. Tinka gardinti kuminu ar kitais mėgstamais prieskoniais. Tad puikiai tinka ruošti pagal savo skonį. Šefas pabrėžia, kad svarbiausias dalykas, jog visi įdaro ingredientai būtų susmulkinti kuo smulkiau ir ant tešlos dėti tik jau atvėsusį.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Laidos šefas Tomas laidos metu ruošė minkštus čeburekus su rūkyta skumbre ir džiovintais grybais. Nesudėtingai paruošiami, išskirtinio skonio čeburekai su žuvimi nustebins kiekvieną. Labai tinka čeburekus tiekti su gardžiu, recepte nurodytu padažu, kuris paruošiamas akimirksniu, prireiks vos keturių ingredientų, o dar labiau pagardins kiekvieną kąsnelį.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tomas pamini, kad čeburekuose taip pat labai svarbi tešla. Ją svarbu paruošti teisingai, kad nebūtų per kieta, per minkšta. Tomas tešlą papildo trinta varške, kiaušiniu ir alyvuogių aliejumi, kad tešla būtų puikios tekstūros. Tešlai naudojamas turi būti šiltas vanduo, puikiai tiktų 80 C laipsnių temperatūros. O užminkytą tešlą rekomenduojama palikti šaltoje vietoje bent 2 valandoms.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tomas pamini, kad čeburekų įdaras neturi būti sausas. Jis turi turėti sulčių, tad įprastai ruošiant įdarą, yra įpilamas sultinys, įdedamas sviestas arba taukai. Šiuo atveju, Tomas panaudojo mocarelos sūrį.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Čeburekai turėtų būti kepami kiaulės taukuose, bet Tomas pamini, kad puikiai tiktų anties taukai. Jie suteikia geresnį skonį, aromatą ir ne taip dažnai sudega. Tačiau šį kartą Tomas naudojo saulėgrąžų aliejų, tačiau pamini, kad geriausia būtų naudoti sviestą. O užlankstyti čeburekus labai nesudėtinga. Svarbu kraštelius patepti vandeniu, kiaušiniu arba pienu. Tuomet užlenkti, švelnai paspausti galus pirštais, o tuomet sutvirtinti šakute.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!