Autorius apie receptą:
Paprastai paruošiami ir labai gardūs šermukšnių saldainiai! Kad uogos nebūtų karstelėjusios, jas, prieš gaminant saldainius, reikėtų kelias dienas palaikyti
Paprastai paruošiami ir labai gardūs šermukšnių saldainiai! Kad uogos nebūtų karstelėjusios, jas, prieš gaminant saldainius, reikėtų kelias dienas palaikyti šaldiklyje. Arba galite uogas rinkti jau prasidėjus šalnoms, tuomet jos bus natūraliai pašalusios.
(...daugiau)(...mažiau)
Vaida
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
šermukšnių uogų
500 gramų
cukraus
1 stiklinė
vandens
1 žiupsnelis
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Uogas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti pastovėti 15 minučių. Nukošti ir sudėti į puodą. Uogas šiek tiek paminkyti mentele ar bulvių košei skirtu įrankiu, kad jas pažeisti ir išsiskirtų sultys. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol užvirs.
2.
Uogas pertrinti per sietelį, pašalinant odeles. Sudėti į puodą, užberti cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kaitinti, kol ištirps cukrus.
3.
Išvirtą tyrelę šiek tiek atvėsinti ir lygiu sluoksniu paskirstyti kepimo popieriumi išklotoje skardelėje.
4.
Dėti į iki 60 C laipsnių įkaitintą orkaitę su šiek tiek praviromis durelėmis džiovinti, kol paviršiuje ims formuotis sausesnė plutelė, apie 40 min - 1 valandą. Šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti norimos formos saldainiais.