1.
Į dubenį dėti sviestą, suberti cukrų, dėti vanilę ir išplakti iki purios masės. Tuomet įmušti kiaušinį, išmaišyti, mušti antrą kiaušinį, išmaišyti ir taip įmušti visus kiaušinius.
2.
Į dubenėlį dėti 100 gramų šokolado ir ištirpinti. Atidėti iki kol šiek tiek atvės ir bus šiltas, bet jau nekarštas.
3.
Į puodelį supilti pieną, įberti kavos ir išmaišyti. Į dubenį su sviesto ir kiaušinių mase supilti pieną su kava, supilti šokoladą. Išmaišyti.
4.
Į dubenį suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir išmaišyti, įsijoti į dubenį su sviesto ir kiaušinių mase.
5.
Likusį šokoladą sukapoti ir suberti į dubenį su tešla. Jei tešla bus labai labai tiršta, galima įmaišyti porą šaukštų pieno.
6.
Kekso formą (naudojau 25 cm ilgio formą) ištiesti kepimo popieriumi, supilti paruoštą tešlą ir išlyginti viršų.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 60 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus. Jei dar bus neiškepęs, tuomet pakepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol iškeps.
8.
Iškepusį keksą palikti formoje iki kol atvės, tuomet išimti.
9.
Glajui į dubenį sudėti šokoladą, įpilti pieno ir ištirpinti nuolat maišant iki vientisos masės. Atvėsusį keksą aptepti glajumi.