Drėgnas morkų keksas su aguonomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Drėgnas morkų keksas su aguonomis
Autorius apie receptą: Labai skanus ir žavus, tad papuoš kiekvieno stalą. Labai tinka šventėms. Labai skanus ir žavus, tad papuoš kiekvieno stalą. Labai tinka šventėms. Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai kiaušinių
180 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų cukraus
150 gramų aguonų
60 gramų migdolų miltų
60 gramų morkų
45 mililitrai pieno
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pagal skonį vanilės
pagal skonį sirupo (lazdyno riešutų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morką nulupti ir sutarkuoti per smulkią tarką.
2.
Į dubenį dėti minkštą sviestą, berti cukrų ir išmaišyti iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius kiekvieną gerai išmaišant.
3.
Orkaitę įkaitinti iki 170 C laipsnių temperatūros.
4.
Į kitą dubenį berti miltus, kepimo miltelius, pusę migdolų miltų (30 g), išmaišyti ir suberti į sviesto masę. Į sviesto masę pilti pieną, vanilę, viską išmaišyti.
5.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį berti aguonas, o į kitą - likusius migdolų miltus bei morkas.
6.
Kekso formą iškloti kepimo popieriumi, dėti dalį morkų tešlos, ant viršaus - aguonų, po to likusią morkų tešlą.
7.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 60 minučių.
8.
Keksą visiškai atvėsinti kepimo formoje, galima papuoši cukraus pudros ir citrinų sulčių mišiniu bei norimomis dekoracijomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital