Drėgnas keksas su slyvomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Drėgnas keksas su slyvomis
Autorius apie receptą: Paprastas, tačiau fantastiškai skanus. Beje, vietoje rudojo cukraus galite dėti baltąjį, tinka visos mėgstamos uogos ar rūgštesni vaisiai. Paprastas, tačiau fantastiškai skanus. Beje, vietoje rudojo cukraus galite dėti baltąjį, tinka visos mėgstamos uogos ar rūgštesni vaisiai. Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
140 gramų rudojo cukraus
130 gramų aliejaus
8 vienetai slyvų (apytikriai, vidutinio dydžio)
1 vienetas kiaušinių
80 gramų graikiško jogurto
60 gramų migdolų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Trupiniams:
100 gramų kvietinių miltų
50 gramų cukraus
40 gramų sviesto (šalto)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Gaminame trupinius. Į dubenį berti miltus, cukrų, dėti smulkiai pjaustytą arba tarkuotą šaltą sviestą, berti druską ir minkyti rankomis tol, kol masė taps trupininė.
2.
Slyvas nuplauti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.
3.
Gaminame tešlą. Į dubenį įmušti kiaušinį, berti rudąjį cukrų, viską lengvai išmaišyti, tuomet supilti aliejų, dėti jogurtą, berti migdolų miltus, išmaišyti. Tuomet suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti pusę paruoštos tešlos, tuomet pusę kiekio slyvų ir užbarstyti pusę kiekio trupinių. Tada sudėti likusią tešlos dalį, likusias slyvas ir likusius trupinius.
5.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje (kaitinimu viršus + apačia, be vėjelio) apie 1 valandą ir 20 minučių. Ar keksas iškepęs, tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
6.
Iškepus leisti atvėsti kepimo formoje.
Patarimai:
Slyvas galima keisti kitomis rūgštesnėmis uogomis ar vaisiais.
Rudąjį cukrų galima keisti baltu, tuomet keisis ir kekso spalva.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital