Dieviškas tortas "Sodo braškė"

AUTORIUS:
Loreta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Dieviškas tortas "Sodo braškė"
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tortą kepiau pagal internete pagarsėjusį "Miško mėlynės" tortą, tik su braškėmis bei pakeitimais pagal save, pavyko nuostabus tortas! Aš torto viršų ir šonus puošiau Tortą kepiau pagal internete pagarsėjusį "Miško mėlynės" tortą, tik su braškėmis bei pakeitimais pagal save, pavyko nuostabus tortas! Aš torto viršų ir šonus puošiau sviestiniu kondensuoto pieno kremu (jeigu norisi gaiviau, tinka į jį įmaišyti 100-200 g pertrintos varškės), bet galima puošti ir tuo pačiu braškiniu pertepimo kremu truputį jo atsidėjus. Arba plakta grietinėle, išplakta su trupučiu cukraus ir citrinos sulčių. Tortui naudojau 26 cm skersmens kepimo formą. (...daugiau) Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Viršui:
200 gramų sviesto
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
Kremui:
400 gramų braškių (šviežių arba šaldytų)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
4 šaukštai citrinų sulčių
25 gramai želatinos (naudojau smulkią)
150 mililitrų vandens
Biskvitui:
180 gramų šaldytų špinatų
1.5 stiklinės cukraus
3 vienetai kiaušinių
3/4 stiklinės aliejaus
2 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Špinatus šiek tiek atšildyti ir sutrinti su aliejumi ir citrinų sultimis elektriniu trintuvu. Jeigu braškes naudojate šaldytas, jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite atsiradusį skystį.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Sudėti špinatus, sodą ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druską.
3.
Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 26 cm skersmens). Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (arba kol iškeps, ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku). Biskvitą pirmiausia truputį atvėsinti formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių. Visiškai atvėsusį perpjauti į tris dalis.
4.
Kremui želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10-15 minučių išbrinkti, tada ištirpinti virš garų vonelės. Braškes, kondensuotą pieną ir citrinų sultis sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Į šią masę nuolat maišant supilti pravėsusią (bet dar šiek tiek šiltą) želatiną. Šaltą grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į kremą.
5.
Vieną biskvitą dėti į formą, užtepti pusę braškinio kremo, dėti antrą biskvitą, tepti likusį braškinį kremą ir uždėti trečią biskvitą. Palikti tortą sustingti šaldytuve bent kelioms valandoms (idealu per naktį).
6.
Tortui sustingus kambario temperatūros sviestą išplakite iki purumo (sviesto tūris turi daugmaž padvigubėti ar net patrigubėti). Tada pamažu plakant per kokius tris kartus supilkite kondensuotą pieną vis išplakdami iki vienalytės konsistencijos. Jeigu masė gaunasi skystoka, palaikykite ją truputį šaldytuve ir sutvirtės.
7.
Šiuo kremu aptepkite sustingusio torto viršų ir šonus. Padėkite dar valandėlei į šaldytuvą, jog sutvirtėtų. Prieš patiekiant galima papuošti braškėmis.
AUTORIUS: Loreta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital