Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
240 gramų
šokoladinio kremo nutella
4 vienetai
kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius įmušame į gilų dubenį ir plakame apie 5 minutes. Netingėkit ir nuoširdžiai ilgai plakite (plakimui aš naudojau smulkintuvą). Iki kol masė virs putomis ir padvigubės.
2.
Nutella truputį pašildom, kad atsileistų - mikrobangų krosnelėj arba vandens vonelėj, o aš tiesiog įdėjau į kaistančią orkaitę. Į kremą dedame 1/3 kiaušinių masės. Išmaišom atsargai, sukdami šaukštą ratu į tą pačią pusę. Taip darome dar 2 kartus, kol pasibaigs kiaušinių plakinys.
3.
Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą. Būtinai naudokite kepimo popierių, kitaip braunis prilips. Geriausiai tiks ±20cm torto forma, bet man teko garbė jį gaminti kekso formoje.
4.
Pašaunam į 180 C orkaitę 20 - 25 minučių, priklausomai nuo storio. Aš kepiau 20 minučių, išjungiau orkaitę, pravėriau groteles ir palikau pyragą ten vėsti.
5.
Prieš pjaiustant reikia leisti pyragui visiškai atvėsti (o pastovėjęs šalduytuve, bus dar skanesnis).
Labai skanus ne vieną kartą kepiau ir dar kepsiu
ATSAKYTI
Gabija
2020-05-01 19:44
labai skanu ATSAKYTI
Renata
2019-09-18 20:28
Labai skanu ačiū
ATSAKYTI
Smiltė
2020-05-01 08:44
O net neprireikė miltų?
ATSAKYTI
Smiltė
2020-05-01 08:45
O net neprireikė miltų?
ATSAKYTI
Inga
2020-05-05 16:37
Ne, nereikia čia miltų :) Pyragas tik iš dviejų ingredientų - kiaušinių ir šokoladinio kremo :)
ATSAKYTI
Vitalijus
2019-05-21 12:59
Na nežinau bet man skonis kaip šokoladinės kiaušinienės fee...
ATSAKYTI
Dominyka
2019-05-01 15:51
Žiauriai skaniai gavosi, tik dar įdėjau riešutų - anakardžių ir truputį kitų pasmulkintų, tai paskanino. O ir šiaip tai neteisingai pasirinkau tokią gana aukštą nedidelę skardelę tai visiškai skystas liko vidurys - irgi skanu, kaip karštas šokoladas, bet turėkite omeny
ATSAKYTI
Rusnė
2019-02-10 12:57
Ar tinka gaminti silikoninėje kepimo formoje?
ATSAKYTI
Simona
2019-02-11 10:05
Tinka ir silikoninė, tik labai didelės neimkite, nes bus labai plonas :)
ATSAKYTI
Rita
2019-01-26 13:35
Tobulo skonio braunis
ATSAKYTI
:)
2018-10-30 15:56
O ar šitas braunis yra šlapias ar sausas?
ATSAKYTI
Dalia
2018-11-30 19:16
Šlapias, kaip ir priklauso tikram brauniui :) Labai skanus!!
ATSAKYTI
Liepa
2017-12-07 22:25
Ar tinka kažkoks kitoks šokoladinis kremas? Na, ne tik nuttela
ATSAKYTI
Vaida
2017-12-08 20:55
Turėtų tikti, bet geriau kuo kokybiškesnis, nes ingredientai čia tik du, tai nuo kremo skanumo ir kokybės ir galutinis braunio skonis labai priklauso. Reikėtų taikyti tokį patį principą kaip ir darant šokoladinius triufelius - gaminti tik iš tokio šokoladu, kurį skanu ir valgyti :)
ATSAKYTI
erika
2017-06-15 22:36
Netikejau kad toks gardumas is kiausu ir nutelos. Bet butinai reik laukt kol visai atsals. Nepakartojamas:):):) ATSAKYTI
Gabrielė
2017-06-14 21:56
Kodėl neišsikėlė gal žinote? Suplotas tiesiog, at reikėjo tik baltymą kiaušinio plakti?
ATSAKYTI
Ūla
2017-06-14 22:09
Ne, plakti reikia ir trynį ir baltymą kartu. Išplakti reikia gerai, iki kiaušinių masė daugmaž padvigubėja. Bet brownio tipo pyragai iškepę ir būna tokie lyg neiškilę, čia normalu ir tas yra gero brownio požymis. Todėl jie ir valgomi visiškai atvėsę, kad pyragas gerai sustingtų. Pats skaniausias brownis man būna išvis pastovėjęs per naktį ir idealu - jeigu šaldytuve. Tada jį valgant jis tiesiog tirpsta burnoje, lyg ragautum kąsnį šokolado :)
ATSAKYTI
Ona
2017-06-02 11:55
Be galo skanus!! Valgėme su ledais, ačiū už tokį lengvą ir skanų receptą
ATSAKYTI