Didžkukuliai su varške ir špinatų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Didžkukuliai su varške ir špinatų padažu
Didžkukuliai su varške ir špinatų padažu
Didžkukuliai su varške ir špinatų padažu
Didžkukuliai su varške ir špinatų padažu
Didžkukuliai su varške ir špinatų padažu
Autorius apie receptą: Esu tikra, kad virtų bulvių cepelinus su varške visi mokam virti, bet dėl visa ko receptą įkelsiu, maniškiuose varškė ir tešloje, ne tik įdare. Bet patiekalo žvaigždė - Esu tikra, kad virtų bulvių cepelinus su varške visi mokam virti, bet dėl visa ko receptą įkelsiu, maniškiuose varškė ir tešloje, ne tik įdare. Bet patiekalo žvaigždė - padažas, jei tik česnakus mėgstat. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Padažui:
100 gramų grietinės
50 gramų špinatų (apytikriai, arba šaldytų ir atitirpintų)
10 gramų sviesto
10 gramų aliejaus
3 skiltelės česnako (apie 10 gramų)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai (arba kitokių)
Tešlai:
800 gramų bulvių (virtų)
300 gramų varškės 9%
200 gramų bulvių krakmolo
1 vienetas kiaušinių
2 gramai druskos
Įdarui:
300 gramų varškės 9%
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cepelinų tešlai bulves sumalti į dubenį. Tuomet sumalti varškę, sudėti į dubenį su bulvėmis, berti bulvių krakmolą, druską, įmušti kiaušinį ir minkyti iki vientisos masės.
2.
Įdarui į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį, berti druską ir išmaišyti.
3.
Imti šiek tiek cepelinų tešlos, rankomis suformuoti paplotėlį, dėti įdaro ir formuoti apvalius didžkukulius. Galima formuoti ir pailgus, kvadratinius ar kitos formos.
4.
Į puodą pilti vandens (vandens turi būti daug), įberti druskos, užvirti, sudėti didžkukulius. Kai didžkukuliai iškils, sumažinti kaitrą iki vidutinės ir virti 8 minutes.
5.
Padažui į keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą, ištirpinti.
6.
Česnaką smulkiai sukapoti, suberti į keptuvę ir pakaitinti iki kol česnakai suminkštės, bet dar bus balti, tad svarbu neperkaitinti. Sudėti špinatus, pakepti kelias sekundes, dėti grietinę, berti druską, maltus baltus pipirus, užvirti ir nukelti nuo kaitros.
7.
Tiekti su paruoštu padažu ar tiesiog su grietine.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital