Cukinijų galetė su sūriu (be kiaušinių)

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Cukinijų galetė su sūriu (be kiaušinių)
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Cukinijų galetė su sūriu (be kiaušinių)
Cukinijų galetė su sūriu (be kiaušinių)
Cukinijų galetė su sūriu (be kiaušinių)
Cukinijų galetė su sūriu (be kiaušinių)
Cukinijų galetė su sūriu (be kiaušinių)
Cukinijų galetė su sūriu (be kiaušinių)
Autorius apie receptą: Darbo vos 10 minučių, reikės tik truputį palaukti, kol atšals tešla ir iškeps galetė. Tai trapios sviestinės tešlos pyragas, savo tekstūra net primenantis sluoksniuotą Darbo vos 10 minučių, reikės tik truputį palaukti, kol atšals tešla ir iškeps galetė. Tai trapios sviestinės tešlos pyragas, savo tekstūra net primenantis sluoksniuotą tešlą, tik ši paruošiama vos per kelias minutes. Cukinijų sezono įkarštyje šis pyragas labai tinka! Jis skanus tiek dar šiltas, tiek atvėsęs, ar net nepašildytas tiesiai iš šaldytuvo! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
120 gramų sviesto (šalto)
60 gramų graikiško jogurto (arba grietinės)
60 mililitrų vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 gramų fermentinio sūrio
150 gramų cukinijų (jaunos)
1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, druską. Dėti jogurtą, pilti vandenį. Sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą (mes supjaustėme į 16 kubelių). Tarp pirštų trinant sviesto kubelius, suminkyti tešlą. Tešla bus minkšta, tik vos vos limpanti prie rankų. Jei bus labai lipni, galima berti dar šiek tiek miltų. Tešlos neperminkyti, kad neištirptų sviestas.
2.
Tešlą suformuoti į kamuolį, įdėti į maišelį ar sandarų indelį ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
3.
Sūrį stambiai sutarkuoti.
4.
Cukiniją supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais.
5.
Atšaldytą tešlą iškočioti iki maždaug 28 cm skersmens. Kraštai gali būti šiek tiek nelygūs. jie užsilankstyts ir atrodys dailiai. Patogu kočioti tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
6.
Ant tešlos vidurio, paliekant po kelis centimetrus nuo krašto, paskirstyti sūrį. Išdėlioti cukinijų griežinėlius. Pabarstyti prieskoniais. Į vidinę pusę užlankstyti tešlos kraštus.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (naudojome kaitinimo iš apačios + vėjelio funkciją) apie 30 minučių, ar kol tešlos krašteliai dailiai apskrus.
8.
Iškepusią galetę palikti kelias minutes atvėsti, tuomet pjaustyti ir skanauti!
Patarimai:
Dalį fermentinio sūrio galima keisti ir kitokiu mėgstamu, pvz., fetos, čederio ar kitokiu mėgstamu.
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dz
2022-08-21 18:24
Nuostabiai paprasta ir skani galetė derinom kartu su trinta sriuba. Labai turėjom skanius sekmadienio pietus. Ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital