Tobula cukinijų duona su sūriu

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Cukinijų duona su sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Cukinijų duona su sūriu
Cukinijų duona su sūriu
Cukinijų duona su sūriu
Autorius apie receptą: Super paprastai pagaminama ir super skani cukinijų duonelė! Dailiai atrodo, o skonis dar puikesnis. Ji gardi ir viena, ir paskrudinta, ir su užtepėlėmis, ir kaip pagrindas Super paprastai pagaminama ir super skani cukinijų duonelė! Dailiai atrodo, o skonis dar puikesnis. Ji gardi ir viena, ir paskrudinta, ir su užtepėlėmis, ir kaip pagrindas sumuštiniams. Duonelė išlieka drėgna net kelias dienas. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų cukinijų (gryno svorio)
4 vienetai kiaušinių (didelių)
250 gramų kvietinių miltų
130 gramų sūrio (naudojome Red Leicester, tinka ir čederis ar paprastas fermentinis)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio (nebūtina)
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius lengvai išplakti, kad susijungtų tryniai ir baltymai.
2.
Įsijoti miltus ir kepimo miltelius. Permaišyti, kad neliktų sausų gumulėlių. Tešla bus labai tiršta.
3.
Cukiniją sutarkuoti stambia tarka. Jei naudosite jauną cukiniją, galima tarkuoti visą (su odele), jei didelę - pirmiausia reikėtų nupjauti žievę ir išimti sėklas. Cukinijos nuspausti nereikia, nebet Jūsų naudojama bus LABAI vandeninga.
4.
Sutarkuoti sūrį stambia tarka.
5.
Sūrį ir cukiniją sumaišyti su paruošta tešla, pagardinti druska ir prieskoniais. Tešlos gali atrodyti mažoka, bet kepant gražiai iškils ir tešlos pakaks.
6.
Kepimo formos (naudojau 28*10 cm) vidų ištepti aliejumi, pabarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą, tolygiai paskirstyti formoje.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas apačia + vėjelis) apie 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus, jis sausas - duonelė iškepė. Jei aplipęs tešla - kepkite dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinkite.
AUTORIUS: Valerija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Renseva
2021-07-18 19:03
Man gavosi panašios tekstūros kaip varškės apkepas, jeigu mėgstama biriau, galbūt verta pakeisti kiaušinį ar kelis vandeniu ar pienu su šlakeliu aliejaus. Bet mano kepimo įrenginys sulaiko drėgmę, gal dėl to. Šiaip švelni tokia, puri, kepdama kvepia nerealiai ir skaniai valgosi :) Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Dovilė, LaMaistas.lt redakcija
2021-07-22 15:41
Labai gali būti, jog dėl drėgmės sulaikymo, nes tradicinėje orkaitėje dalis drėgmės išgaruojat, tad bent mums - recepte nurodytos ingredientų proporcijos buvo tobulos :-) ATSAKYTI
Aura
2020-09-17 21:02
Nustebino! Kepsiu ir kepsiu! Su sūreliu, lašiša ir pomidoru-tobula! ATSAKYTI
K
2020-09-16 17:31
O kepimui miltelių nereikia? Ačiū ATSAKYTI
Dovilė
2020-09-16 19:29
Reikia, jie paminėti recepte :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital