Citrininiai šilauogių keksiukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Citrininiai šilauogių keksiukai
Citrininiai šilauogių keksiukai
Citrininiai šilauogių keksiukai
Autorius apie receptą: Skanučiai, purūs ir elegantiški, man šie citrininiai šilauogių keksiukai. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepėme 20 keksiukų. Receptą radau prieš kelis metus vienoje Skanučiai, purūs ir elegantiški, man šie citrininiai šilauogių keksiukai. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepėme 20 keksiukų. Receptą radau prieš kelis metus vienoje Facebook maisto gaminimo grupių. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 stiklinė šilauogių (+papuošimui)
180 gramų kvietinių miltų (+0.5 šaukšto šilauogėms apvolioti)
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų grietinės
90 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukštai aliejaus
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
2 šaukštai cukraus pudros
2 lašai maistinių dažų (nebūtina)
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi Po vieną įmaišome kiaušinius. Supilame grietinę ir aliejų. Masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Supilame citrinos sultis ir suberiame žievelę. Tešlą išmaišome. Ji išeina puri ir lengva lyg debesėlis.
2.
Šilauoges apvoliojame miltuose ir suberiame į tešlą. Atsargiai išmaišome.
3.
Į keksiukų formą dedame popierines formeles ir pripildome tešla apie ¾ jų tūrio.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Palikti atvėsti.
5.
Kremui maskarponę sumaišome su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
6.
Šaltą grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į maskarponės kremą. Jei norisi, įmaišome maistinius dažus. Aš gerai neišmaišiau, nes man norėjosi, kad balta spalva gražiai persipintų su melsva.
7.
Sukrečiame kremą į konditerinį maišelį ir dekoruojame jau atvėsusius keksiukus. Papuošiame šilauogėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital