1.
Burokėlį sutarkuokite smulkia tarka. Šiek tiek nuspauskite sulčių pertelklių ir atidėkite į šalį.
2.
Sumaišykite šluotele aliejų su rudu ir baltu cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išplakite. Sudėkite burokėlius ir dar kartą gerai išmaišykite.
3.
Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska ir atsargiai įmaišykite į burokėlių masę.
4.
Kepimo indą ištepkite riebalais ir ištieskite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą.
5.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Leiskite pyragui visiškai atvėsti iki kambario temperatūros.
6.
Atvėsusį pyragą supjaustome į 8 nedideles dalis. Jei pyragas bus dar šiltas, ištirps kremas.
7.
Kremui elektriniu plakikliu išplakite kambario temperatūros sviestą su kambario temperatūros kreminiu sūriu ir vanile. Paplakus porą minučių, sumažinkite galingumą iki minimalaus ir po šaukštą sudėkite cukraus pudrą. Kai visa pudra bus sudėta, padidinkite galingumą iki maksimalaus ir paplakite dar porą minučių. Jei kremas per skystas konditeriniam maišeliui, palaikykite jį šaldytuve, atvėsęs sutvirtės.
8.
Sudedame kremą į konditerinį maišelį ir išspaudžiame kremo ant kiekvieno pyrago gabalėlio. Pabarstome cinamono dulksna.