Autorius apie receptą:
Benaršant tarp ukrainietiškų patiekalų receptų pastebėjau, kad jau ką, bet burokėlius jie tikrai mėgsta. Nuostabi daržovė, iš kurios galima ne tik barščius išvirti.
Benaršant tarp ukrainietiškų patiekalų receptų pastebėjau, kad jau ką, bet burokėlius jie tikrai mėgsta. Nuostabi daržovė, iš kurios galima ne tik barščius išvirti. Kviečiu pasigaminti burokėlių giros. Vos keli ingredientai, gaminimo vos 5 minutės ir po kelių dienų ragaujate ne tik skanų, bet ir naudingą gėrimą.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
burokėlių
200 gramų
cukraus
pagal poreikį
vandens
(virinto, šalto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Burokėlius nuplaukite ir nulupkite, tada supjaustykite mažais kubeliais. Paimkite stiklainį ir užpildykite 2/3 tūrio.
2.
Į stiklainį berkite cukrų ir užpilkite atšaldytu virintu vandeniu, kad burokėlius apsemtų 3-5 cm. Stiklainis neturi būti pilnas, reikia palikti vietos girai fermentuotis. Kai ant paviršiaus atsiranda burbuliukų, tai rodo, kad fermentacijos procesas baigėsi. Stiklainį uždenkite 4 kartus sluoksniais perlenkta marle ir palikite tamsioje vietoje 3-4 dienas (arba iki giros viršuje ims atsirasti burbuliukų).