Bulvių užkandėlė su burokėliais ir silke

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Bulvių užkandėlė su burokėliais ir silke
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Bulvių užkandėlė su burokėliais ir silke
Bulvių užkandėlė su burokėliais ir silke
Autorius apie receptą: Užkandžiai tikrai gali būti labai žavūs, bet paruošiami greitai ir be galo paprastai. Būtent tokia yra ir ši užkandėlė - pagaminama iš paprastų ingredientų, bet tikrai Užkandžiai tikrai gali būti labai žavūs, bet paruošiami greitai ir be galo paprastai. Būtent tokia yra ir ši užkandėlė - pagaminama iš paprastų ingredientų, bet tikrai papuoš kiekvieną stalą sodriomis spalvomis ir pradžiugins puikiu skoniu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio, išvirtų su lupenomis)
250 gramų virtų burokėlių
100 gramų silkių filė (naudojau be aliejaus)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
2 šaukštai majonezo (naudojau veganišką be kiaušinių, bet tinka ir klasikinis)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves supjaustyti maždaug 0.5 - 1 cm storio griežinėliais. Iš abiejų pusių aptepti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Vienu sluoksniu dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
2.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje su vėjeliu apie 10 minučių iki kol krašteliai švelniai paruduos, o viršus taps traškesnis. Tuomet ištraukti iš orkaitės ir atidėti atvėsti.
3.
Burokėlius sutarkuoti per burokinę tarką. Svogūną smulkiai supjaustyti ir gerai sumaišyti su burokėliais. Įdėti majonezo, pagardinti druska ir dar kartą permaišyti.
4.
Silkę supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais.
5.
Ant bulvės griežinėlio dėti maždaug arbatinį šaukštelį paruoštos burokėlių masės, tuomet uždėti silkės gabalėlį.
Patarimai:
Bulves reikėtų virti iki tol kol bus išvirusios, bet nebus per daug minkštos, nes tuomet gražiai nesipjaustys. Aš darau taip - bulves labai gerai nuplaunu. Į puodą pilu vandens, sudedu bulves ir užverdu. Verdu apie 15 minučių iki kol bulvės bus išvirusios, bet ne per daug minkštos. Tikslus virimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio.
Paruošti iš anksto galima burokėlių masę, išsivirti bulves. Kitą dieną liks tik jas supjaustyti ir apkepti orkaitėje, uždėti burokėlių ir silkės.
Papildomai į burokėlių masę tinka įpjaustyti marinuotų agurkėlių ir/ar įspausti skiltele česnako.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
L
2022-12-22 14:15
O kuom kitu galima pakeisti majonezą? Gal tinka aliejus? ATSAKYTI
Dovilė
2022-12-22 15:15
Šiame recepte naudojamas veganiškas majonezas - jis atitinka Kūčių tradicijas, nes sudėtyje neturi kiaušinių, jo ingredientai - tik augaliniai. Tokio rasite daugelyje prekybos centrų šalia paprasto majonezo. Ieškokite pagal pavadinimą "veganiškas" arba "majonezas be kiaušinių". O jei norite be majonezo, žinoma, tinka tiesiog aliejus, galima dar įdėti šiek tiek garstyčių ar krienų. ATSAKYTI
Nilė
2022-12-23 00:30
Ačiū. ATSAKYTI
Vita
2022-12-21 20:48
Majonezas nėra Kūčių patiekalų ingridientas, nes jame yra kiaušinis. ATSAKYTI
Justė
2022-12-22 09:46
Įprastas netinka, bet veganiškas majonezas, kuris gaminamas be kiaušinių puikiai tinka :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital