Silkę nulupti, išimti ašakas, smulkiai supjaustyti. Išmaišyti su nuluptais ir smulkiai supjaustytais svogūnais.
Bulves nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais, nuplikyti pasūdytu verdančiu vandeniu, nusunkti, nusausinti.
Pusę bulvių porcijos sudėti į išteptą taukais atsparų karščiui indą, šiek tiek pasūdyti.
Ant bulvių suberti silkes su svogūnais, pridengti likusiomis bulvėmis, apipilti aliejumi.
Patiekalą įkišti į karštą orkaitę ir 30 min. kepti pridengus.
Po to išimti, pabarstyti žaliomis petražolėmis, apipilti grietine, išmaišyta su truputėliu druskos.
Vėl įdėti į karštą orkaitę ir kepti 10 min. neuždengtą.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)