Bulvių ir gorgonzolos sūrio tarta

AUTORIUS:
Gabrielė Baziliauskaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bulvių ir gorgonzolos sūrio tarta
Bulvių ir gorgonzolos sūrio tarta
Bulvių ir gorgonzolos sūrio tarta
Bulvių ir gorgonzolos sūrio tarta
Bulvių ir gorgonzolos sūrio tarta
Bulvių ir gorgonzolos sūrio tarta
Bulvių ir gorgonzolos sūrio tarta
Bulvių ir gorgonzolos sūrio tarta
Bulvių ir gorgonzolos sūrio tarta
Autorius apie receptą: Šis receptas yra labai greitai paruošiamas ir neužims daug Jūsų laiko. Taip pat galimos įvairios jo variacijos naudojant bet ką, ką turite po ranka, bulves galite keisti Šis receptas yra labai greitai paruošiamas ir neužims daug Jūsų laiko. Taip pat galimos įvairios jo variacijos naudojant bet ką, ką turite po ranka, bulves galite keisti pomidorais, taip pat išbandyti įvairius sūrių variantus. Skanaus. (...daugiau) Gabrielė Baziliauskaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
275 gramai bemielės sluoksniuotos tešlos
2 vienetai bulvių
120 gramų gorgonzola sūrio
120 gramų tepamo sūrelio
100 mililitrų grietinėlės
6 griežinėliai rausvųjų svogūnų
10 gramų rozmarino
5 gramai druskos
5 gramai maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Pabarstymui:
20 gramų parmezano sūrio (tarkuoto)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kepimo skardą įtieskite kepimo popieriaus, ant jo tada tieskite bemielę sluoksniuotą tešlą (aš naudojau šviežios tešlos vientisą lapą, jei naudojate gabalėlius sulipdykite juos į vientisą lapą). Įpjaukite lengvai apie 2 cm nuo krašto padarydami "rėmą" kaip parodyta nuotraukoje. Šakute subadome vidų tešlos, ''rėmo'' nebadome.
2.
Gorgonzolos sūrį smulkiai supjaustome.
3.
Dubenėlyje sumaišome grietinėlę, gorgonzolos sūrį, tepamą surelį, kol pasidaro vientisa masė. Tada šią masę tepame ant tešlos, palikdami kraštus neužteptus.
4.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir išdėliojame ant sūrio masės.
5.
Supjaustome plonomis riekelėmis bulves ir dėliojame jas ant pyrago viršaus, padarydami ''užklotą''. Ant bulvių viršaus pašlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstome pipirais ir druska, bet atsargiai su druska, nes gorgonzolos sūris yra gana sūrus, tad jei nemėgstate sūriai, nebarstykite druska. Pabarstome tarkuotu parmezano sūriu ir uždedame keletą rozmarino šakelių mažų.
6.
Aptepimui paplakite kiaušinį ir aptekite tešlos kraštus.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min, bet jei matote, jog tešla skrunda per greit, sumažinkite iki 160 C laipsnių. Mėgaukitės, kol šilta.
AUTORIUS: Gabrielė Baziliauskaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital