Braunis su riešutais

AUTORIUS:
Birutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Braunis su riešutais
Autorius apie receptą: Labai skanus, mano mėgstamas ir paprastas braunis. Labai skanus, mano mėgstamas ir paprastas braunis. Birutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
200 gramų juodojo šokolado
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
120 gramų cukraus
100 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
100 gramų žemės riešutų
100 gramų juodojo šokolado
1 šlakelis pieno (grietinėlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 150 laipsnių ir dedame pakepinti žemės riešutus. Kai riešutai gražiai apskrunda ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
2.
Tešlai sviestą supjaustome kubeliais. Šokoladą sulaužome gabalėliais. Sudedame į dubenį.
3.
Dubenį statome virš garų vonelės ir vis, pamaišydami, kaitiname, kol viskas ištirps ir bus vientisa šokoladinė masė. Nuimame nuo garų ir paliekame atvėsti.
4.
Į kitą dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų, druską. Plakame dideliu greičiu iki masė pabals, jos tūris ženkliai padidės ir nebesijaus cukraus grūdelių. Po truputį, plakdami mažu greičiau, supilame pravėsusią šokoladinę masę. Suberiame persijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavą, šaukštu arba mentele išmaišome, kad nebesimatytų sausų miltų.
5.
Masę supilame į 24 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą formą.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-28 minutes. Braunis bus iškepęs, kai jo paviršius apsitrauks plutele, o įbedus medinį pagaliuką į braunio vidurį, jį ištrauksite aplipusį keliais trupinukais.
7.
Iškepusiam brauniui leidžiame 10-15 minučių atvėsti formoje, tada išimame iš formas ir leidžiame galutinai atvėsti.
8.
Viršui riešutus susmulkiname kočėlu. Šokoladą sulaužome.
9.
Į dubenėlį dedame sulaužytą šokoladą ir statome virš garų vonelės. Kai šokoladas šiek tiek aptirpsta, įpilame šlakelį pieno ar grietinėlės ir, maišant, galutinai ištirpiname šokoladą.
10.
Šokoladą tepame ant braunio ir apibarstome smulkintais riešutais.
AUTORIUS: Birutė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital