Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 l vandens
200 g maltos mėsos
3 - 4 vidutinio dydžio bulvės
1 morka
1 smogūnas
250 g marinuotų burokėlių
druska, pipirai, kmynai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į trijų litrų talpos puodą užkaičiame du litrus vandens. Į maltą mėsą įmaišome smulkiai pjaustyto svogūno ketvirtį, pipirų ir druskos pagal skonį, žiupsnį kmynų. Kai vanduo užverda, dedame į jį iš maltos mėsos suformuotas galkutes (kukuliukus), sudedame nuskustas, nuplautas ir kubeliais supjaustytas bulves, bei morką, taip pat susmulkintą svogūną. Verdame viską 15 min., tada pasūdome, įberiame pipirų, kmynų. Verdame dar 10 min. Sudedame burokėlius ir dar palaikome ant ugnies, kol užvirs. Išvirusius barštelius pilstome į dubenėlius sriubai ir pagardiname grietine. Jei yra ir patinka galima įbert smulkintų petražolių ar krapų.