1.
Į didelį puodą pilame apie 2,5 l šalto vandens, sudedame nuplautas ir per pus perpjautas kiaulių kojas (patogiausia skelti per tarpunagį), įmetame lauro lapą ir verdame apie 1 val. Karts nuo karto nugraibome susidarančias putas.
2.
Bulves ir morkas supjaustome nedideliais kubeliais, susmulkiname svogūną.
3.
Kojoms apvirus, į puodą dedame raugintus kopūstus, pjaustytas bulves, morkas ir svogūnus. Verdame dar apie 20-30 min. Kol daržovės pradės minkštėti.
4.
Kol sriuba verda, pasiruošiame burokėlius. Burokėlius stambiai sutarkuojame.
5.
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus ir dedame sutarkuotus burokėlius. Kelias minutes, nuolat maišant, pakepame. Dedame pomidorų padažą, pilame obuolių actą, beriame cukrų ir šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišome ir dar apie minutę pakepame. Paragaujame ar netrūksta rūgštelės, o gal kaip tik cukraus reikia papildomai. Paliekame burokėlius pastovėti kelias minutes.
6.
Daržovėms puode baigiant virti, sudedame apkeptus burokėlius ir paverdame dar apie 10-15 min. Virimo metu pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais. Išvirusios sriubos neskubėkite patiekti, leiskite jai dar bent kelias minutes pastovėti.