Bandelės su karamelizuoto pieno įdaru ir trupiniais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Bandelės su karamelizuoto pieno įdaru ir trupiniais
Autorius apie receptą: Kas gali būti skaniau už dar šiltą bandelę su stikline pieno? Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". Kas gali būti skaniau už dar šiltą bandelę su stikline pieno? Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
200 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
25 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai cukraus
1.5 šaukšto aliejaus
4 gramai sausų mielių
1 žiupsnis druskos
Įdarui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
Trupiniams:
25 gramai kvietinių miltų
25 gramai cukraus
15 gramų sviesto
Papildomai:
šiek tiek aliejaus (dubeniui patepti)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildykite iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų), ištirpinkite jame mieles ir šaukštą cukraus, įmaišykite 2 šaukštus miltų, uždenkite ir palikite pastovėti šiltoje vietoje 10-15 min.
2.
Sviestą ištirpinkite.
3.
Vieną trynį suplakite su druska, šaukštu cukraus ir tirpintu sviestu. Įmaišykite pakilusį raugą ir dalimis įsijokite miltus. Iš pradžių maišykite mentele, o kai tešla taps per tiršta, verskite ją ant stalo, pilkite aliejų ir 6-8 min minkykite rankomis, kol paruošite minkštą, nelipnią tešlą.
4.
Dėkite tešlą į aliejumi apteptą dubenį, užklokite ir kildinkite šiltoje vietoje apie 1 val. Pakilusią tešlą apmaigykite ir pakildinkite dar kartą.
5.
Per tą laiką paruoškite trupinius. Į dubenį berkite miltus, cukrų, kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais sutrinkite į trupinius.
6.
Pakilusią tešlą padalinkite į 10-12 gabalėlių. Kiekvieną gabaliuką sukočiokite į kamuoliuką, užklokite kamuoliukus ir pakildinkite dar apie 10 min.
7.
Kamuoliukus šiek tiek suplokite, dėkite po šaukštelį karamelizuoto pieno, kraštus sulipinkite virš įdaro ir siūle į apačią dėkite ant kepimo skardos užklotos kepimo popieriumi. Aptepkite bandeles kiaušinio tryniu sumaišytu su šaukštu vandens ir ant viršaus berkite trupinius.
8.
Kepkite bandeles iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital