Bandelės su cinamonu

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Porcijų skaičius: 18
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Bandelės su cinamonu
Autorius apie receptą: Man šios cinamoninės bandelės pačios skaniausios. Paprastai pagaminamos, nereikia įmantrių ingredientų, o visada pavyksta purios, minkštutės ir kaip mat suvalgomos. Man šios cinamoninės bandelės pačios skaniausios. Paprastai pagaminamos, nereikia įmantrių ingredientų, o visada pavyksta purios, minkštutės ir kaip mat suvalgomos. Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
Tešlai:
500 gramų miltų (apytikriai, geriausia - aukščiausios rūšies, t.y. 550C arba 550D)
300 mililitrų pieno (šilto)
100 gramų sviesto (ištirpinto)
100 gramų cukraus
25 gramai šlapių mielių (arba 7g sausų)
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
50 gramų sviesto (ištirpinto)
50 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Dubenėlyje šakute ištrinti mieles su tešlai skirtu cukrumi. Maišant supilti šiek tiek pašildytą (bet ne karštą) pieną. Palikti 10-15 min pastovėti, kad mielės aktyvuotųsi.
2.
Tada supilti ištirpintą ir pravėsusį sviestą, berti žiupsnelį druskos ir išmaišyti. Per kelis kartus įsijoti miltus, sumaišytus su cinamonu, ir užminkyti tešlą. Miltų kiekį koreguokite savo nuožiūra (priklausys nuo miltų rūšies). Jų dėkite tiek, kad išminkyta tešla smarkiai neliptų prie rankų (lengvai lipti gali), bet drauge ir liktų elastinga, jokiu būdu ne kieta.
3.
Tešlą suspausti į kamuolį. Dubenį su tešla pridengti švariu rankšluostėliu ir palikti šiltoje namų vietoje apie valandai pakilti. Tikslus kilimo laikas priklausys nuo patalpos šiltumo, tešlos tūris turėtų daugmaž padvigubėti.
4.
Pakilusią tešlą perdėti ant miltais pabarstyto paviršiaus. iškočioti 5 - 6 mm storio sluoksniu, paviršių patepti tirpintu sviestu, pabarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu, ir suvynioti vyniotinį.
5.
Vyniotinį supjaustyti 4 - 5 cm pločio bandelėmis, per vidurį pirštu įspausti ir sudėti į skardą, paliekant tarpus. Bandeles pridengti rankšluostėliu ir palikti apie 30 min pastovėti šiltai, kad pakiltų.
6.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C laipsnių (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
7.
Bandeles kepti įkaitintos orkaitės viduryje iki jos gražiai pakils ir paruduos (man trunka apie 20-25 min, bet tikslus laikas priklausys nuo jūsų orkaitės).
Patarimai:
Tešlos kildinimas. Jei namuose vėsu, bandelių tešlą galite kildinti iki 35 C laipsnių pašildytoje, o tada išjungtoje orkaitėje. Jei minimali jūsų orkaitės temperatūra didesnė, įkaitinkite orkait iki jos,, išjunkite, šiek tiek pravėdinkite, kad nebūtų pernelyg karšta, ir dėkite dubenį su rankšluostėliu uždengta tešla.
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (48)
Dan
2024-03-10 18:39
Man gavosi tik 5 bandeles
ATSAKYTI
Leja
2024-02-20 17:56
Sveiki, norejau pranešti kad piltumete 200 ml pieno arba netgi 150 ml nes aš ipyliau tiek kiek rase ir visa tešla susigadino, tik išmečiau pinigus. ATSAKYTI
Justina
2024-01-09 14:56
Sveiki. Pavyko su šlapiomis mielėmis. Viskas super. Noriu su sausomis daryti. Aptarkite kaip daryti? Nes niekada nedariau nieko iš sausų mielių. ATSAKYTI
Ingrida
2024-02-05 17:49
Sveiki. Aš dariau jau kelis kartus su sausomis mielėmis. Viską dariau taip, kaip parašyta, tik skirtumas toks, kad sausos mielės. Gaunasi puikiai ATSAKYTI
Laima
2023-10-13 21:18
Dekuj uz gera recepta,tesla pavyko puikiai,bet miltu dejau zymiai daugiau ir kita kart iskociojus tesla barstyciau daug daugiau cukraus, bent man truko saldumo. ATSAKYTI
Lena
2023-05-22 21:55
Ačiū. Man viskas puikiai pavyko. Miltų nežinau kiek dėjau, iš akies maždaug, visa kitą kaip parašyta. Man gavosi 17 bandelių, maždaug tokio dydžio kaip parduotuvėje. Tai skaičiuojant kad parduotuvėje už jas moku 50 centų, o vaikams duodu kasdien po vieną į mokyklą tai už tokį kiekį pakločiau 8.5 euro!!! Tai na, ačiū jums, nes nuo šiol pati kepsiu ir taupysiu. ATSAKYTI
Gamintoja
2023-01-07 19:32
Gardžios bandelės! Traškios išorėje, minkštos viduje. ATSAKYTI
Agnė
2022-10-02 22:15
Labai skanios bandelės puikiai pavyko! ATSAKYTI
Emilė
2022-08-02 20:40
Pirmą kartą dariau, gavosi minkštos, šlapios, purios tokių kokių ir norėjau! Ačiū labai už receptą, darysiu dar kelis kartus! Puikios bandelės, Rekomenduoju ATSAKYTI
As
2022-03-29 15:34
Nuostabios bandelės ATSAKYTI
Ramona
2022-02-28 18:12
Totali nesamonė,miltų kiekis tikrai ne toks dedasi,teša iškilo labai minimaliai.Lamaistas.lt ne vienas receptas,kuris tikrai nuvylė.Tikrai šios svetainės receptais nepasitikėsiu. ATSAKYTI
Zose
2022-05-30 20:18
Jeigu rankos auga ne iš ten kur reikia tai ir gaunasi totali nesąmonė :))) bandelės puikios!! ATSAKYTI
Toma
2022-07-12 10:35
Jei nemoki nedaryk, visiems čia komentavusiems kuo puikiausiai pavyko ATSAKYTI
Kepėja
2022-08-01 08:52
Aš viska pagal la maistas gaminu, ir viskas skanei išeina ir kepiniai ir antri patiekalai, reikia pasistengt ATSAKYTI
Lena
2023-05-22 21:49
Miltų dėjau iš akies, tai daugiau nei parašyta, bet ir paminėta kad reikia žiūrėti kad prie rankų neliptų. Man pakilo tešla daugiau negu dvigubai, tikrai daug. Gal jūsų mielės paseno? Arba nepakankamai šilta buvo? Dar variantas mažai laiko laukėt kol sukils. ATSAKYTI
Leja
2024-02-20 18:00
Visiška nesąmonė viskas tik paskendo piene ir niekas nepavyko ATSAKYTI
Inga
2022-01-29 23:10
Gavosi super.Niam niam ATSAKYTI
Viktorija
2022-01-26 19:53
Gavosi tobulos!! ATSAKYTI
Karolina
2021-11-20 11:00
Labai liux receptas, nieko daug nereikia ir gaunasi superines bandeles. Kepiau praeita šeštadienį ir šiandien vėl kartoju. ATSAKYTI
Ugne
2021-07-28 20:46
O kiausiniu nereikia? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital