Balandėlių apkepas su sojų faršu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Balandėlių apkepas su sojų faršu
Balandėlių apkepas su sojų faršu
Balandėlių apkepas su sojų faršu
Balandėlių apkepas su sojų faršu
Autorius apie receptą: Tradicinius balandėlius iškeiskite į balandėlių apkepą. Jį paruošite daug greičiau ir paprasčiau, o skonis – pranoks lūkesčius. Tai jaukus, šildantis valgis. Gardus Tradicinius balandėlius iškeiskite į balandėlių apkepą. Jį paruošite daug greičiau ir paprasčiau, o skonis – pranoks lūkesčius. Tai jaukus, šildantis valgis. Gardus pasirinkimas šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums. Augalinei tinginių balandėlių versijai naudokite „Naturli“ sojų faršą. Nebūtina, bet labai gardu į apkepą įmaišyti tarkuoto augalinės kilmės „sūrio“. Apkepas bus minkštas, sultingas. Į dubenėlius iš kepimo indo dalinkite jį semdami samčiu. Arba, norėdami patiekti tvarkingiau, galite kepti atskiruose porcijiniuose kepimo indeliuose. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas kopūstų (nedidelio, apie 1 kg)
420 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
375 mililitrai daržovių sultinio
300 gramų sojos faršo (naudojau „Naturli“ formuojamą)
300 gramų sūrio (tarkuoto, augalinės kilmės)
120 gramų ilgagrūdžių ryžių (plikytų)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų (didelio)
5 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
4 skiltelės česnako
1 pundelis krapų (šviežių)
1 šaukštelis prieskoninių žolelių (džiovintų)
1 žiupsnelis druskos (+ 1 šaukštelio papildomai)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnis druskos
Patiekiant:
pagal skonį kokosų jogurto
pagal skonį krapų (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kopūstą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2.
Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite tris šaukštus augalinės sviesto alternatyvos. Suberkite smulkintus kopūstus, pagardinkite šaukšteliu druskos ir uždengę dangčiu troškinkite, kol kopūstų gabalėliais taps minkšti. Kopūstams suminkštėjus, perdėkite juos į dubenį ir atidėkite į šalį.
3.
Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusius du šaukštus augalinės sviesto alternatyvos. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus ir tarkuotą morką. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
4.
Sudėkite sojų faršą ir kepkite dar penkias minutes.
5.
Supilkite konservuotus smulkintus pomidorus, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir pakaitinkite porą minučių.
6.
Supilkite sultinį, suberkite ryžius. Išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių, kol ryžiai suminkštės. Kartkartėmis nukelkite dangtį ir išmaišykite.
7.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Pasiruoškite gilų kepimo indą.
8.
Keptus kopūstus sumaišykite su paruoštu sojų faršo įdaru, smulkintais krapais ir puse augalinės kilmės „sūrio“. Sukrėskite į kepimo indą, paviršių išlyginkite. Viršų apiberkite likusiu tarkuotu augalinės kilmės „sūriu“.
9.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol sūris suminkštės. Patiekite su kokosų „jogurtu“ ir šviežiais krapais.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Violeta
2024-01-04 14:45
Parašyta gamųnimo laikas 30min...
Toli gražu nuo tiesos.
Vien recepte kepimo laikas min 50min, o realybėje užtrukau ~2h ATSAKYTI
Vilma
2024-01-04 16:43
Dažniausiai paruošimo laikas matuojamas realiu kažko darymo laiku, pvz pjaustymo, tešlos maišymo, minkymo ir pan. Kepimo laikas į paruošimo laiką nesiskaičiuoja, nes tuo metu iš principo nieko daryti nereikia. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital