Autorius apie receptą:
Trapus obuolių pyragas su avižomis, itin skanus šiltas kartu su ledais. Su obuoliais galite įmaišyti razinų, spanguolių ar riešutų. Prieskonius taip pat galite paįvairinti
Trapus obuolių pyragas su avižomis, itin skanus šiltas kartu su ledais. Su obuoliais galite įmaišyti razinų, spanguolių ar riešutų. Prieskonius taip pat galite paįvairinti muskatu, gvazdikėliais ir kitais.
(...daugiau)(...mažiau)
Aistė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas
obuolių
200 gramų
avižinių dribsnių
150 gramų
miltų
150 gramų
sviesto
100 gramų
cukraus
2 šaukštai
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Luptus arba neluptus obuolius supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais ir apibarstykite pora šaukštų cukraus ir cinamonu pagal skonį.
2.
Sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, likusį cukrų ir cinamoną.
3.
Į sausų produktų mišinį sutarkuokite šaltą sviestą ir gerai viską rankomis maišykite, kol masė virs drėgnais trupiniais.
4.
Suberkite obuolius į sviestu išteptą kepimo formą ir apibarstykite avižiniais trupiniais.
5.
Kepkite orkaitėje apie 40 minučių 180°C temperatūroje.