Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g. miltų;
250 g. sviesto;
1/2 l. tirštos grietinės;
1 kiaušinis;
1/2 šaukštelio druskos;
apie 150 g. cukraus apibarstymui.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į miltus įberti druskos, sutarkuoti atšaldytą sviestą. Sviesto drožles greitai išmaišyti su miltais, kad nesuliptų. Tešlą palaikyti 10 min. šilumoje, kad sviestas sumikštėtų. Maišant peiliu pilti grietinę. Rankomis suformuoti tešlą, pjauti po gabalėlį, kočioti 3 mm. storio lakštais, patepti plaktu kiaušiniu ir užberti cukraus. Daryti norimos formos sausainėlius ir kepti 240 laipsnių temperaturoj, kol gražiai pagels.
P.S. Kepant šiuos sausenėlius nepatartina atidarinėti orkaitės.