Aromatingas obuolių padažas prie mėsos ir sūrių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Obuolių padažas žiemai
Autorius apie receptą: Kelis metus gaminu šį tamsų obuolinį gardėsį, tačiau niekaip neįpratau, kad tai “čatnis“, juolab maniškis labai toli nuo indiškojo originalo - visų pirma viską Kelis metus gaminu šį tamsų obuolinį gardėsį, tačiau niekaip neįpratau, kad tai “čatnis“, juolab maniškis labai toli nuo indiškojo originalo - visų pirma viską smulkinu iki obuolienės konsistencijos, nededu anyžių, imbiero ar kitų rytais dvelkiančių prieskonių. Maniškis yra su mūsų džiovintom slyvom, mėlynaisiais svogūnais ir obuolių actu bei mano švelniai vadinamas obgardu. Kaip ir klasikinis čatnis, obuolių pagardas puikiai tinka su mėsiškais ar paukštienos patiekalais, sūriais, jūrine žuvimi. Skonis tinka ne kiekvienam, todėl naujai ragaujantiems šį skonį, obgardą tiekiu mažame indelyje šalia lėkštės. Pagardui obuolius skinu, krituoliai netinka dėl dūžio vietoje rekordiškai greitai atsirandančio puvinio, jis gali pagadinti net ir ilgai troškintą ir konservantais papildytą pagardą. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
8 kilogramai obuolių
2 kilogramai cukraus
8 vienetai rausvųjų svogūnų
500 gramų džiovintų slyvų
200 mililitrų obuolių acto
100 gramų sviesto
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vienu metu gaminu dešimties litrų puode.
2.
Obuolių nelupu, tik nuplaunu ir palieku apdžiūti ant rankšluosčio. Kol neturėjau stebuklingo įrankio, iš karto išpjaunančio graužtuką ir supjaustančio obuolį skiltelėmis, vargdavau su peiliu. Tobulėjam :) Skiltelių dydis nesvarbus, nes viskas visvien bus malama.
3.
Pasiruošiu stiklainius – išplaunu karštu vandeniu ir iškaitinu orkaitėje, dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu.
4.
Obuolius beriu į puodą, šliūkšteliu pusę stiklinės vandens, dengiu dangtį ir palieku troškintis ant vidutinės ugnies 20-30 minučių. Pusžiedžiais supjaustau nuluptus svogūnus, ir nedideliame kiekyje vandens užmerkiu džiovintas slyvas. Keptuvėje įkaitinu sviestą ir jame 10-12 minučių pakepinu svogūnus. Keptuvės turinį supilu į puodą, ten pat sudedu iš vandens išgriebtas slyvas ir troškinu dar apie 15 minučių. Tuomet suberiu cukrų ir druską, maišau, kol jie ištirpsta ir supilu obuolių actą. Puodą nuimu nuo vyryklės, pasistatau patogioje darbo stalo vietoje ir blenderiu smulkinu masę, kol nelieka didesnių obuolių ar kitų produktų gabalėlių.
5.
Puodą grąžinu ant viryklės, palaukiu kol užvirs, išjungiu ugnį ir pilstau į stiklainius. Naudoju mažesnę talpą, nes atidarius stiklainį jau reikia laikyti šaldytuve.
6.
Stiklainius laikau rūsyje, tačiau ne visi mano konservų valgytojai turi rūsius, obgardas puikiai laikosi ir virtuvės spintelėje, esančioje tolėliau nuo orkaitės ar viryklės.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital