Arbūzų žievelių uogienė

AUTORIUS:
Iglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Arbūzų žievelių uogienė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jei dar nesate ragavę, labai rekomenduoju! Uogienė neapsakomai skani ir puikiai tiks ne tik blyneliams gardinti, bet ir tiekti prie užkandžių stalo su krekeriais, sūriu ar tiesiog Jei dar nesate ragavę, labai rekomenduoju! Uogienė neapsakomai skani ir puikiai tiks ne tik blyneliams gardinti, bet ir tiekti prie užkandžių stalo su krekeriais, sūriu ar tiesiog kabinti šaukštu. Ragaujantys sunkiai atspės, iš ko ši uogienė pagaminta. (...daugiau) Iglė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo arbūzo žievė
600 gramų cukraus (apytikriai, galima naudoti per pusę medaus ir cukraus)
200 gramų arbūzo (apytikriai)
200 gramų vandens (arba arbūzų sulčių)
1 vienetas citrinų (reikės išspaustų sulčių, arba pagal skonį)
1 šaukštelis imbiero (tarkuoto)
1 šaukštelis kardamono (arba malto cinamono)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuo arbūzo žievės nupjauti minkštąją baltąją dalį (žalios dalies nenaudosime, ją galima nuskusti arba kaip minėjau, nupjauti) ir supjaustyti mažais gabalėliais. Gabalėliai turėtų būti maždaug 1 - 1.5 cm dydžio.
2.
Paruoštus arbūzo gabalėlius sudėti į puodą, pilti vandens. Jo reikia tiek, kad pilnai padengtų žieveles ir dar apsemtų maždaug 1 cm virš jų. Virti ant vidutinės kaitros, kol odelės taps skaidrios, beveik kaip želė ir suminkštės. Tai gali užtrukti nuo 30 iki 60 minučių.
3.
Praėjus šiam laikui, perkošti visą masę per sietelį, skystį supilti atgal į puodą, berti cukrų, išmaišyti ir užvirti.
4.
Į puodą su cukrumi suberti virtus arbūzo gabalėlius, kardamoną, imbierą ir virti, kol uogienė ims tirštėti. Tam prireiks 30–60 minučių. Virimo metu supilti citrinos sultis, išmaišyti. Jei norisi, uogienę galima kiek sutrinti.
5.
Karštą uogienę supilstyti į švarius iškaitintus stiklainius. Užsukti švariais dangteliais ir palikti lėtai atvėsti.
AUTORIUS: Iglė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital