Autorius apie receptą:
Jei vasarą pavyktų uždaryti į stiklainį, jame tikrai atsidurtų arbūzas! Beje, tai puiki idėja kuo pagardinti blynus savaitgalio pusryčiams.
Jei vasarą pavyktų uždaryti į stiklainį, jame tikrai atsidurtų arbūzas! Beje, tai puiki idėja kuo pagardinti blynus savaitgalio pusryčiams.
Jolanta, Zuikio receptai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų
arbūzo
(sutrinto)
400 gramų
cukraus
60 gramų
citrinų sulčių
6 šaukštai
pektinas
(arba uogienių cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą sudėti arbūzo tyrę, pilti citrinos sultis, berti cukrų, užvirti ir sumažinti kaitrą.
2.
Į puodą berti pektino miltelius ir greitai išplakti konditerine šluotele arba šakute, kad jis ištirptų nesulipdamas.
3.
Dar kartą užvirti, tuomet sumažinti kaitrą ir pavirti vis pamaišant apie 20 minučių.⠀