Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g sviesto
250 g cukraus
250 g miltų
5 kiaušiniai
1pakelis vanilinio cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
120 ml natūralių apelsinų sulčių
120 g cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą, cukrų ir vanilę gerai ištrinti, po vieną išsukti kiaušinius. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti į vientisą tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kepimo formą ištepti riebaliais ir pabarstyti miltais, kad pyragas nepriliptų. Į formą supilti tešlą ir kepti apie 1 val.
Pyragą išimti iš formos ir truputelį atvėsinti. Kol pyragas vės, iš 120 ml sulčių ir 80 g cukraus pudros išvirti sirupą. Virti neilgai. Pravėsusiu sirupu gerai apšlakstyti pyragą. Kai pyragas visiškai atvės, apibarstyti likusia cukraus pudra.