Apelsininis keksas

AUTORIUS:
Irena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Apelsininis keksas
Autorius apie receptą: Idėja pagaminti šį keksą kilo, kai už lango siautė žvarbi pūga, o norėjosi kažko kas keltų nostalgiją prie puodelio arbatos. Pradėjus gaminti, namai tuojau pat pakvimpa Idėja pagaminti šį keksą kilo, kai už lango siautė žvarbi pūga, o norėjosi kažko kas keltų nostalgiją prie puodelio arbatos. Pradėjus gaminti, namai tuojau pat pakvimpa lengvu apelsinų aromatu. Receptą radau knygoje "365 desertai". (...daugiau) Irena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
5 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų cukraus
125 gramai krakmolo
20 gramų kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
20 gramų riebalų (aliejaus arba sviesto, kepimo formai patepti)
1 šaukštelis kvietinių miltų (kepimo formai pabarstyti)
Sirupui:
4 vienetai apelsinų (sulčių ir žievelės)
125 gramai cukraus
1 vienetas citrinų (sulčių ir žievelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gerai išplakti minkštą sviestą. Suberti paprastą bei vanilinį cukrų ir plakti, kol ištirps. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart išplakti iki vientisos masės.
2.
Atskirame dubenyje miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais ir persijoti.
3.
Apelsinus gerai nuplauti ir nutarkuoti žieveles.
4.
Tada į sviesto masę suberti miltų mišinį, pusę apelsinų žievelių ir šaukštu gerai išmaišyti.
5.
Tešlą dėti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą 28 cm ilgio kepimo formą.
6.
Kepti 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškeptą keksą atvėsinti.
7.
Sirupui supilti į puodą apelsinų ir citrinos sultis, suberti likusias apelsinų bei citrinos žieveles ir cukrų. Gerai išmaišyti ir užvirus ant mažos kaitros, virti apie 15 min, kol nugaros beveik pusė skysčio ir sirupas gerokai sutirštės. Atvėsinti.
8.
Pagaliuku subadyti kekso šonus ir viršų. Pusę sirupo supilti į formą, kurioje kepė pyragas ir į ją vėl įdėti keksą. Likusiu sirupu sulaistyti keksą. Uždengus, palikti nakčiai.
AUTORIUS: Irena
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital