1.
Tešlai į maisto kombainą suberti miltus, šaukštą cukraus, pusė šaukštelio druskos, sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Prasukti kelis kartus, kol susiformuos žirnio dydžio trupiniai. Po šaukštą pilti šaltą vandenį ir vis prasukti kombainu, kol tešla ims lipti.
2.
Suformuoti du tešlos rutulius, juos suspausti į diskus, susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą atvėsti.
3.
Įdarui obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Apibarstyti obuolius cinamonu ir atsargiai išmaišyti, kol tolygiai pasidengs.
4.
Padažui vidutinio dydžio puode ant vidutinės ugnies išlydyti sviestą, maišant šluotele suberti miltus ir cukrų. Nuolat maišant, supilame porą šaukštų vandens ir maišant pavirti, kol cukrus ištirps.
5.
Užpilti padažą ant obuolių ir išmaišyti.
6.
Aptepimui išplakti kiaušinį.
7.
Vieną tešlos diską išimti iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto paviršiaus atsargiai iškočioti iki šiek didesnio nei kepimo indo dydžio apskritimo. Tešlą suvynioti ant kočėlo, atsargiai perkelti į kepimo indą, suformuoti kraštus, jei reikia apkirpti ar užlenkti. Tešla kepdama traukiasi, tad geriau padaryti kiek aukštesnius kraštelius. Ant tešlos užkloti kepimo popieriaus arba folijos, į jį įdėti svorio (pupelių, ryžių, ar specialių kepimo akmenukų, galima net monetų).
8.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Apkepus nuimti kepimo popierių su svoriu, ant tešlos dugno šakute pabadyti skylučių, aptepti kiaušinio plakiniu ir pakepti dar 5 minutes.
9.
Ant paruošto pagrindo supilti obuolių įdarą.
10.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti antrą tešlos diską. Jį supjaustyti maždaug 1 cm pločio juostelėmis ir sudėti grotelėmis ant pyrago viršaus.
11.
Pyragą aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti perliniu ar kitu stambiu cukrumi.
12.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduoja.