Autorius apie receptą:
Laiko patikrintas receptas ir labai skanus. Labai gardu tepti ant batono prie kavos ar arbatos puodelio.
Laiko patikrintas receptas ir labai skanus. Labai gardu tepti ant batono prie kavos ar arbatos puodelio.
Pas Mamuką virtuvėje
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas
obuolių
(nuluptų, be sėklų)
500 gramų
cukraus
120 gramų
vandens
(apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius supjaustytu plonomis skiltelėmis ir sudėti į puodą.
2.
Į puodą su obuoliais, berti cukrų, išmaišyti ir palikti kelioms valandoms, galima ir per naktį.
3.
Į puodą su obuoliais pilti vandenį, išmaišyti ir užvirti. Virti ant nedidelės kaitros retkarčiais pamaišant, kol pradės tirštėti iki norimos konsistencijos.
4.
Paruoštą obuolienę sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti.
5.
Užsuktus stiklainius sudėti ant virtuvinio rankšluosčio dangteliais į apačią ir palikti, kol visiškai atvės, puikiai išsilaiko visą žiemą.